Barbara Dallosová Basketbal Šport

Žiarčania opäť na lopatkách: Tréner otvorene o slabinách tímu!

Zdá sa, že do tejto sezóny nevstúpili žiarski basketbalisti najšťastnejšie. Tréner vysvetľuje, prečo je to tak.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania opäť na lopatkách: Tréner otvorene o slabinách tímu!
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

Muži zo žiarskeho BK MŠK majú za sebou ďalšie stretnutie v sezóne (14.10.) a opäť si pripísali prehru. V role hostí sa predstavili v Banskej Bystrici. Ako hovorí tréner Karol Kučera, Bystričania patria do kategórie silných súperov a pre našich basketbalistov boli tvrdým orieškom.

,,Zápas sme otvorili dobre a prvú štvrtinu sme hrali so silným súperom, za ktorého hrali aj bývalí extraligoví hráči Rendla a Kockász a aj naši bývalí hráči Minárik s Rozimom, vyrovnanú partiu. Ešte v druhej štvrtine sme sa držali, ale potom bohužiaľ sa ukázala väčšia kvalita súperových hráčov a opäť sme utrpeli vysokú prehru. Bohužiaľ taká je momentálne naša kvalita," konštatoval Kučera.

Ako pokračoval, náš káder je vyskladaný z veľmi mladých hráčov, viacerí sú ešte len v juniorskom veku. ,,Starší a skúsenejší hráči nemôžu odtiahnuť celý zápas a mladým hráčom, ktorí majú šancu ukázať sa, chýba kvalita a hlavne nasadenie a basketbalová vôľa popasovať sa a ukázať sa," vysvetľuje tréner slabiny súčasného zloženia tímu.

Veľké množstvo nepremenených streleckých príležitostí a množstvo strát, po ktorých Žiarčania dostávali ľahké koše z protiútokov sa podpísali pod stále sa zvyšujúci náskok súpera. Tréner však nezúfa a ako na záver hovorí, že netreba strácať trpezlivosť a poctivo trénovať: ,,Verím, že naše výkony sa postupne budú už len zlepšovať," dodal Kučera na záver.

Výsledky

  • ŠKP Banská Bystrica – MŠK BK Žiar nad Hronom 106 : 47 (29:14, 5025, 78:36, 106:47)
  • Body: Fábry 15, Páleník 10, Nemčok 9, Vrtík 8, Tkáč 3, Skladan 2
  • Hrali: Kaňa, Prosba, Rajnoha, Šály
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM