Barbara Dallosová Kultúra

Žiarčania sa chystajú na Vianoce, organizátori už plánujú TOP letnú akciu: Prvé info o City feste!

Letné koncerty pod holým nebom asi pár dní pred Vianocami zídu na um málokomu. Organizátori ale na obľúbenom City feste pracujú už teraz. Padli dokonca už aj prvé mená účinkujúcich...

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania sa chystajú na Vianoce, organizátori už plánujú TOP letnú akciu: Prvé info o City feste!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Uplynulé leto oslavoval City fest v Parku Štefana Moysesa jubileum. Písal svoj v poradí desiaty ročník a hoci sa môže zdať, že ten jedenásty je ešte ďaleko, masové podujatie plné hudobných produkcií si žiada dlhé mesiace príprav.

City fest zostáva

Organizátorom podujatia je žiarske Mestské kultúrne centrum (MsKC). To muselo v pláne na budúci rok kvôli zníženej dotácii od mesta škrtnúť niektoré podujatia. Obľúbený City fest ale v ponuke zostáva.

City fest je v organizačných plánoch MsKC samostatnou kapitolou. Ide o vôbec najväčšie podujatie, ktoré centrum produkuje. ,,Pre rok 2016 sa budeme usilovať získať sponzorské a partnerské prostriedky, aby sme dokázali priniesť City fest s čo najlepším programom a s technickým vybavením ako tomu bolo v aktuálnom roku, kedy vďaka obrovskej scéne a obrazovkám, či sektorovaniu služieb sme dokázali zabezpečiť spokojnosť návštevníkov," uviedla v Návrhu rozpočtu MsKC na rok 2016 riaditeľka Michaela Pribilincová.

Prvé mená line-upu

Ako sa ďalej píše v materiáli, v roku 2016 sa na festivale majú objaviť hudobné skupiny a interpreti, ktorí ešte v minulosti na City feste nevystupovali a patria k najväčším slovenským hviezdam ako napr. Horkýže Slíže či P. Nagy. ,,Nechceme, aby bol City fest len letným festivalom, ale aby svojou hodnotou dokázal reprezentovať mesto ako mestská slávnosť pre obyvateľov," dodáva v správe Pribilincová.

Správa uvádza i plány v konkrétnych číslach. City fest s očakávanými nákladmi 33 000 eur patrí je suverénne najdrahším projektom z produkcie MsKC. Predpokladaný príjem z podujatia je 23 000 eur a organizátori kalkulujú s účasťou 7 000 návštevníkov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM