Martin Károly Rôzne

Žiarčania sa dnes pokúsia o nový rekord

Žiar nad Hronom 27. mája - V piatok 27. mája sa na Námestí Matice slovenskej uskutoční Deň mládeže. Program začne už od rána prezentáciou žiarskych škôl. Bude sa hrať živé Človeče, nehnevaj sa, propagovať sa bude zdravý životný štýl, vystúpia aj žiac

Od 14.00 hod. začne podujatie s titulom „Sme tu aj my", ktoré zastrešuje žiarska mládež. Vystúpia mladé talenty z oblasti hudby, športu i tanca, prezrieť si budete môcť i výstavu vedeckých hračiek, ktorá vždy pritiahne veľké množstvo nadšencov.

Medzi 15.00 a 16.00 hod. sa desiatky detí a dospelých pokúsia o vytvorenie slovenského rekordu. Michaela Pribilincová, koordinátorka práce s mládežou: „Chceli by sme vytvoriť čo najdlhšiu „šnúru" známej detskej reťazovej hry telefón a šíriť správu od jedného konca k druhému, pričom rekord bude pozostávať v čo najväčšom počte telefonujúcich účastníkov prostredníctvom nitkového telefónu, ktorý sa pokladá za najstarší detský telefón." Do rekordu sa možu zapojiť mladí aj starí, „telefóny" sú pre každého už pripravené.

O 15.00 hod. sa začne tvoriť šnúra, predpokladané podanie správy bude o 15:30 hod. „Záleží to od počtu zapojených telefonistov. Budeme radi, keď sa Žiarčania spoja a budú s nami komunikovať," doplnila Michaela Pribilincová.

Po pokuse o slovenský rekord bude nasledovať slávnostné otvorenie vynoveného Námestia Matice slovenskej.

Už v sobotu sa tiež môžete tešiť na ďalší ročník Dňa zdravia a športu, ktorý bude tentokrát spojený i s oslavami Medzinárodného dňa detí a 2. ročníkom Žiarskeho mestského polmaratónu.

Zdroj: www.ziarnadhronom.sk

Rekord
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM