Barbara Dallosová Basketbal Šport

Žiarčania sa spamätávajú: Najprv parádna výhra, potom ale prišla facka...

Žiarske talenty majú za sebou dni ako na hojdačke. Sladký pocit zo zaslúženej a oddretej výhry vystriedali tvrdé slová trénera.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania sa spamätávajú: Najprv parádna výhra, potom ale prišla facka...
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

Naši basketbalisti v kategórii starších žiakov nastúpili cez víkend (21., 22.4.) na svoj posledný dvojzápas sezóny na palubovkách súpera, keď sa postupne predstavili v Spišskej Novej Vsi a následne v Košiciach.

Zápas v rukách Žiarčanov

Ako po náročnom víkende konštatuje tréner Marek Marko, boli to dva úplne odlišné zápasy. Proti Spišskej Novej Vsi držali Žiarčania hru od začiatku držali pevne v rukách, dokázali premieňať rýchle protiútoky zo zabezpečenej obrany a postupne si do polčasu dokázali vybudovať pekný sedembodový náskok.

Chalani podľa slov trénera nezaháľali ani po polčase, kedy nastúpili ešte odhodlanejšie a rýchlou hrou bez zbytočného driblovania navýšili náskok na 20 bodov. ,,Súper ešte v záverečnej štvrtine dokázal zápas zdramatizovať a takmer v polovici poslednej periódy skorigoval len na rozdiel troch bodov. Naši chlapci sa však po oddychovom čase dokázali skonsolidovať, začali hrať kolektívne a zápas nakoniec doviedli do víťazného konca," zhodnotil spokojne Marko.

Nešťastná nedeľa

Po úspešnom sobotnom výjazde čakala na žiarske talenty o niečo väčšia výzva. Súper, ktorý tento rok bojuje o postup medzi najlepšiu štvorku družstiev. Hoci Žiarčanom sa v prvých minútach zápasu podarilo Košičanov zaskočiť dôraznou obranou a rýchlymi protiútokmi, druhá štvrtina už bola pre našich tvrdým orieškom.

,,Od druhej štvrtiny postupne nastupovalo ako keby iné družstvo. Veľké množstvo stratených lôpt, nepresné prihrávky a ležérnosť v obrane dovolili súperovi ešte v aj v poslednej sekunde prvého polčasu zvýšiť svoj náskok na 4 body. Navyše sa nám na začiatku druhej štvrtiny zranil náš kapitán, čo už aj tak našej oklieštenej zostave nepridalo na hernej pohode," opisuje zvrat v hre žiarsky tréner.

Aj v druhej polovici zápasu mali Žiarčania v snahe zvrátiť skóre čo robiť. ,,Neustále našim chlapcom robil problém jeden hráč súpera, ktorého sme nevedeli odstaviť od lopty. Doskok za doskokom bojoval lopty pre súpera, ktoré následne premieňal, čo nám uberalo množstvo síl. Navyše sa naši chlapci aj ťažko presadzovali v útoku, keď sme sa opäť vrátili k basketbalu, ktorý nám vôbec nesvedčí a už v priebehu sezóny sa niekoľko krát ukázal ako veľmi neúčinný a teda veľa driblovania, statický útok a alibistický prístup k zápasu," opisuje bez servítky pochybenia svojich zverencov Marko.

Šport je šport a k sobotnému víťazstvu nakoniec žiarski basketbalisti pridali nedeľnú prehru. Tréner však nehádže flintu do žita. ,,Veríme, že sa chlapci z tohto zápasu poučia a uvedomia si, že cesta k zlepšovaniu a víťazstvám vedie hlavne kolektívnou hrou, plnením si svojich herných povinností a bojovnosťou počas celého zápasu," uzavrel.

Výsledky

  • BK 04 AC LB Spišská Nová Ves – MŠK BK Žiar nad Hronom 63:73 (15:16, 25:32, 40:48)
  • Body: Šonkol 14b., Sirotný 13b., Žemla 10b. (9 doskokov) Ziman 10b.,Holic 9b., Balogh 8 b. (7 doskokov), Dekýš 7b., Bobok a Kosmel po 1b.,
  • Hrali: Herich
  • ABOVIA 96 Košice – MŠK BK Žiar nad Hronom 72:46 (8:16, 35:31, 56:39)
  • Body: Balogh 11b., Sirotný 10b. (8 doskokov), Ziman 9b., Holic 7b., Kosmel 5b. (10 doskokov), Herich 3b., Bobok 1b.
  • Hrali: Žemla, Šonkol, Dekýš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM