Barbara Dallosová Rôzne Správy

Žiarčania ukázali srdce: Útulkáčom originálnym spôsobom vyzbierali stovky eur

Dobrovoľníci prišli s nápadom, ako pomôcť psíkom v žiarskom útulku. Výsledok prekvapil aj ich samotných.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania ukázali srdce: Útulkáčom originálnym spôsobom vyzbierali stovky eur
Zdroj: TASR

S myšlienkou charitatívneho kalendára na rok 2017 prišli členovia Mestského mládežníckeho parlamentu. Výťažok z kalendára putoval do žiarskeho útulku a jeho psí obyvatelia si na fotkách tiež zapózovali. Pod fotky sa podpísala mladá fotografka. Kalendár a tiež brožúrky s príbehmi úspešne osvojených psíkov mali pomôcť nielen finančne, ale i osvetou na podporu adopcie.

Kalendár so spoločnými fotkami psíkov a iniciátorov projektu bol premiérovo dostupný na súťaži vo varení kapustnice na žiarskom námestí.

,,Fotografovali sme najmä psov, ktorí sú v útulku dlho. Kalendár má totiž slúžiť aj na propagáciu adopcií, aby sa ľudia rozhodli si psíkov z útulku osvojiť," uviedla koordinátorka práce s mládežou Dominika Švecová.

Príspevky, ktoré Žiarčania venovali útulku výmenou za kalendár, vraj príjemne prekvapili aj samotných dobrovoľníkov. Doteraz sa im podarilo pre potreby útulku vyzbierať takmer 400 eur, niekoľko kalendárov si však ešte stále možno kúpiť.

Žiarskemu útulku nepomáhajú mladí Žiarčania po prvý raz. Už v minulom roku na jeho podporu zorganizovali benefičný koncert, v rámci ktorého vystúpili všetci miestni umelci. Výťažok zo vstupného išiel pre potreby útulku. ,,Tento rok sme vymysleli kalendár. Myslím, že sa táto myšlienka vydarila. Odozva ľudí bola veľmi dobrá," dodala Švecová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM