Barbara Dallosová Rôzne Správy

Žiarčania, ukážte srdce: Matelka zachránili z Kortíny, potrebuje vašu pomoc

Len niekoľkotýždňový Matelko bol odobraný z osady pri Žiari nad Hronom. Nasledujúce dni budú pre šteniatko rozhodujúce.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania, ukážte srdce: Matelka zachránili z Kortíny, potrebuje vašu pomoc
3
Galéria
Zdroj: OZ Strážni anjeli

Žiarska Mestská polícia v súčinnosti s Regionálnou veterinárnou a potravinovou správou (RVPS) robí odchytové akcie v lokalite Pod Kortínou pravidelne. Spravidla po nich pribudne niekoľko nových obyvateľov v žiarskom útulku, ktorý spravuje OZ Strážni anjeli. Hoci útulok má byť pre psíkov odobratých zo zlých podmienok vykúpením, pre šteniatka môže byť jeho prostredie zo zdravotného hľadiska nebezpečným.

Po poslednej akcii v osade odobrali Pod Kortínou celkom štyri šteniatka. Príspevok na sociálnej sieti, v ktorom útulok prosil o pomoc pri hľadaní dočasnej opatery alebo adopcie, sa začal rýchlo šíriť. Šteniatka mali šťastie a tri z nich ešte v ten deň putovali do dočasných domovov.

Posledným mohykánom je ušatý čiernohnedý psík, ktorý na svojich záchrancov stále čaká. Ako pre Žiar24 vysvetlil správca útulku Dušan Kováč, šteniatko, ktorého vek odhadli na približne dva mesiace, dostal meno Matelko. Matelka si môžete rovno adoptovať, no život mu môže zachrániť aj dočasná opatera na niekoľko týždňov, kým preňho prostredie útulku neprestane byť hrozbou.

Ako zdôrazňujú pracovníci útulku, záujemca by mal byť zo Žiaru alebo okolia, aby bolo možné psíka v prípade potreby priniesť k veterinárovi, ktorý s útulkom spolupracuje. Ak môžete Matelkovi poskytnúť domov, kontaktujte správcu útulku na telfónnom čísle 0948 082 206.

Viac informácií aj ponuku všetkých psíkov na adopciu nájdete na facebookovom profile OZ Strážni anjeli.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM