Barbara Dallosová Šport

Žiarčania v Chorvátsku v slovenských farbách: Nina a Natália ovenčené medailami!

V januári stihli žiarski karatisti absolvovať hneď dva medzinárodné turnaje. Do Chorvátska vyrážala štvorica žiarskych talentov vo farbách našej reprezentácie.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania v Chorvátsku v slovenských farbách: Nina a Natália ovenčené medailami!
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom

Prvý mesiac v roku sa pre karatistov z MŠK Žiar nad Hronom niesol v medzinárodnom duchu. Veľkou výzvou bol najväčší medzinárodný turnaj v Chorvátsku – Grand Pirx Croatia 2018 (12.1.), ktorý bol tiež súčasťou prípravy na blížiace sa Majstrovstvá Európy juniorov a kadetov v ruskej Soči.

Vo farbách reprezentácie

Do Chorvátska vyrážala štvorica zo žiarskeho klubu v rámci Slovenskej reprezentácie – Aris nikolas Čela, Nina Jelžová, Natália Rajčanová a Dominika Veisová.

Na silnú konkurenciu sú žiarski pretekári zvyknutí a dostalo sa jej im aj v chorvátskom meste Samobor. Na turnaji sa stretlo 1 566 pretekárov z 23 krajín. Aj naše talenty sa podpísali o skvelý úspech Slovenska. Národný tím našej krajiny skončil na celkovom druhom mieste spomedzi 214 klubov a federácií.

,,Medailovo sa podarilo presadiť Nine Jelžovej, ktorá v kategórii junioriek nad 59 kg vybojovala bronz a Natálii Rajčanovej, ktorá v kategórii junioriek do 48 kg taktiež skončila s bronzom. Medaila tesne ušla Dominike Veisovej, ktorej nevyšiel boj o bronz," priblížil konkrétne úspechy žiarsky tréner Ľubomír Striežovský.

Šesť trofejí z Košíc

Okrem výjazdu za hranice stihli v januári Žiarčania priniesť cenné kovy aj z metropoly východu. Jeden z najväčších medzinárodných karate turnajov na Slovensku, Memoriál M. Bozogáňa, sa koná každoročne v Košiciach (20.1.). Na turnaji venovanému pamiatke syna trénera Karate klubu Union Košice sa stretlo 387 pretekárov z 36 klubov zo Slovenska, Ukrajiny, Rumunska, Poľska a Maďarska.

Ako informoval spokojný tréner, Žiarčania sa opäť dokázali presadiť v tvrdej konkurencii a domov si odniesli hneď šesticu cenných trofejí. ,,V starších žiačkach do 45 kg striebro vybojovala Patrícia Vanková. V kategórii do 40 kg s bronzom skončila Alexandra Kalamárová. V kadetoch do 63 kg nenašiel premožiteľa Aris Nikolas Čela a domov si odniesol zlato. V juniorských kategóriách sa najviac darilo Natálii Rajčanovej, ktorá v kategórii do 48 kg vystúpila taktiež na najvyšší zlatý stupienok. V juniorkách nad 59 kg Nina Jelžová skončila s bronzom a úspešné účinkovanie nášho klubu uzavrel bronzom Zdenko Vanka v kategórii juniorov do 68 kg," vymenoval úspechy našich karatistov Striežovský.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM