Barbara Dallosová Šport

Žiarčania v druhom kole Slovenského pohára: Skóre, ktoré zabolelo

Skvelý vstup do hry na súperovej pôde značil víťazstvo, karta sa však obrátila. Žiarski basketbalisti zbierajú sily na postup do tretieho kola.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania v druhom kole Slovenského pohára: Skóre, ktoré zabolelo
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

Po dlhej ceste čakal v sobotu (29.10.) mužov BK MŠK Žiar nad Hronom zápas druhého kola Slovenského pohára v Rožňave. Ten dopadol celkom inak, ako to vyzeralo v jeho prvých minútach.

Tesná prehra

Podľa slov trénera Karola Kučeru vstúpili Žiarčania do zápasu veľmi dobre. Hráči plnili taktické pokyny v obrane, držali si dobré tempo hry v útoku, hrali rýchlo a lopta mala dobrú tranzíciu, čím prvú štvrtinu vyhrali o 7 bodov.

Aj druhá časť hry vyzerala nádejne. Náš náskok narástol až na 12 bodov, no tam sme sa naši basketbalisti zastavili.

,,Namiesto toho, aby sme súperovi odskočili na 15–20 bodov, sme mu svojimi chybami v obrane a nedôsledným zakončením v útoku dovolili znížiť a vrátiť sa do zápasu. Do druhého polčasu domáci nastúpili s oveľa väčším nasadením ako my, postupne znížili náš náskok a dokonca sa dostali aj do vedenia v zápase. Napriek tomu sme sa ešte raz vrátili do zápasu a 5 min pred koncom sme opäť viedli o 6 bodov. Veľká škoda, že sme si už ten náskok nedokázali udržať a nedotiahli sme zápas do víťazného konca," opísal zvrat v hre tréner.

Postup nie je stratený

Tréner neúspech pripisuje nedostatočným skúsenostiam našich mladých hráčov. Takéto závery podľa jeho slov jednoducho nedokážu uhrať.

,,Postup do tretieho kola ale podľa trénera ešte nie je stratený. ,,Len musíme dokázať odohrať domáci zápas celých 40 minút v plnom nasadení a koncentrácii," dodáva Kučera.

Zlomový môže byť pre Žiarčanov druhý zápas, ktorý sa odohrá v sobotu 12.11. v žiarskej športovej hale.

,,Výsledok nám dáva šancu do odvety, kde na domácej pôde musíme vyhrať minimálne o 4 body, aby sme postúpili do ďalšieho kola. Preto všetkých nadšencov basketbalu radi privítame v našej športovej hale na odvetnom zápase, kde budeme potrebovať vašu podporu a povzbudenie," burcuje na záver fanúšikov vedúci družstva a hráč Peter Kaňa.

Výsledky

  • BK ŠPD Rožňava – MŠK BK Žiar nad Hronom 71 : 67 (14:21, 13:13, 24:18, 20:15)

    Body: Maroš Vrtík 28b., Daniel Javúrek 17b., Vladimír Kašša 9b., Dávid Krč 8b., Lukáš Tkáč 3b., Tomáš Krč 2b.,

    Hrali: Marek Páleník., Peter Kaňa., Eduard Rajnoha

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM