Barbara Dallosová Šport

Žiarčania v role domácich: Napínavý zápas s Prievidzou, skóre ako na hojdačke, FOTO

Ani po tretej štvrtine nebolo jasné, kto má navrch. Žiarski basketbalisti privítali na domácej palubovke rivala z Prievidze a o napätie nebola núdza.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania v role domácich: Napínavý zápas s Prievidzou, skóre ako na hojdačke, FOTO
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

Súpera z Prievidze privítali v nedeľu (16.10.) Žiarčania na domácej pôde. Zápas v športovej hale sa rozhodne dal skloňovať ako napínavý.

Nervózny začiatok

Starší žiaci MŠK BK Žiar nad Hronom si po výjazdoch oddýchli a zahrali si doma. Svedkom zápasu s družstvom MBA Prievidza sa stala žiarska športová hala.

Ako hovorí tréner Juraj Horváth, nervozitu z oboch strán bolo cítiť už na začiatku, čo sa prejavilo hlavne v stratených loptách, chybných prihrávkach aj v zakončovaní. Naši chalani sa ale postupne otriasli a prebrali iniciatívu. Z prvej tretiny vykorčuľovali s náskokom o osem bodov (19:11).

Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

Začínali od nuly

V druhej štvrtine sa viac darilo súperovi, ktorý na rozdiel od Žiarčanov nestriedal a hral len s malými zmenami so základnou päťkou.

,,Náskok domácich z prvej štvrtiny dokázali Prievidžania zmazať a do druhého polčasu vstupovali s 1 bodovým vedením za stavu 30:31. V tretej štvrtine sa obraz hry nezmenil. Veľmi pekné akcie striedali miestami až nepochopiteľné zlyhania našich hráčov, či už v individuálnych činnostiach ako aj v nacvičených herných kombináciách. Potešiteľné je, že v obrannej činnosti chlapci nepovolili a súperovi nedarovali ani jeden kôš zadarmo," opísal tréner hru svojich zverencov.

Ani po tom, ako Prievidžania nabrali tempo, ale nebolo všetko jasné. Po tretej štvrtine sa začínalo od nuly, pretože skončila remízou 43:43. Ako ale spokojne skonštatoval Horváth, do poslednej časti hry dali chlapci všetku energiu a výsledok sa dostavil. Súperovi dovolili nastrieľať len 9 bodov a zaslúžene vyhrali 61:52.

,,Pochváliť treba všetkých hráčov za výkon ako aj za povzbudzovanie a hlavne za zlepšenú disciplínu, kolektívnu hru a bojovnosť. Na všetkých týchto činnostiach budeme ešte tvrdo pracovať a zlepšovať ich," zhodnotil tréner na záver.

Výsledky

  • MŠK BK Žiar nad Hronom – MBA Prievidza 61:52 (30:31)
  • Body: Novák Marek 17 (11 doskokov), Kret Juraj 11 (18 doskokov), Kucej Hugo 9 (1 trojka, 8 doskokov), Babiak Jakub 6, Grochal Marek 5, Greguš Juraj 5, Golebiowski Matej 4, Király Pavel 2, Dekýš Adam 2.
FOTO z palubovky: Prievidžania boli tvrdý oriešok
12
Galéria
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM