Barbara Dallosová Rôzne Šport Správy

Žiarčania zažiarili v európskej konkurencii: Bonusom špeciálna cena pre Kukolíka, FOTO

Žiarski volejbaloví veteráni priniesli z medzinárodného turnaja skvelý výsledok. A špeciálne pyšní môžu byť na svojho kapitána.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania zažiarili v európskej konkurencii: Bonusom špeciálna cena pre Kukolíka, FOTO
7
Galéria
Zdroj: archív L. Kukolík

Medzinárodný volejbalový turnaj veteránov sa tento rok uskutočnil u našich českých susedov v Ostrave (29.6. do 2.7.2017). Turnaj zastrešoval Český volejbalový zväz a organizovala organizácia IVVA – Veteran Volleyball. V konkurencii z rôznych kútov Európy naše končiny reprezentoval žiarsky veteránsky tím. A priniesol ten najlepší výsledok.

Ako pre Žiar24 potvrdil Pavel Kuchta z IVVA, v kategórii 60+ skončil tím zo Žiaru nad Hronom na prvom mieste. V každej kategórii bol vyhlasovaný tiež najlepší hráč, v kategórii 60+ sa ním stal kapitán nášho tímu Ladislav Kukolík. Lekár a zároveň žiarsky viceprimátor je svojou láskou k športu známy a ako poznamenal, z tejto pocty má radosť.

Myšlienkou turnaja, ktorého podtitulom je heslo „Age is no handicap“, bolo vytvoriť tradíciu vo veteránskom volejbale, ktorá by ponúkala možnosť merania síl tímov v rôznych kategóriách a predovšetkým pravidelného stretávania hráčov z celej Európy.

Turnaj nesklamal svoj prívlastok medzinárodný a okrem zástupcov z Česka a Slovenska prilákal aj tímy z Maďarska, Ruska, Poľska, Holandska, Litvy či Fínska.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM