Barbara Dallosová Kultúra

Žiarčanka Dominika (32) stvorila chytľavý song: Klip jej robila talentovaná animátorka, musíte vidieť! VIDEO

Dominika Fričová, ktorá pracuje v pražskom Laboratóriu transgénnych modelov ochorení tvrdí, že veda a hudba sa dokonale dopĺňajú. Dôkazom je jej pesnička Rôzne druhy ľudí, ktorá sa už niekoľko týždňov drží v Demovnici Rádia FM a najnovšie má aj svoj klip.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčanka Dominika (32) stvorila chytľavý song: Klip jej robila talentovaná animátorka, musíte vidieť! VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Dominika Fričová nie je len dievča s gitarou v kockovanej košeli. Mladá Žiarčanka mala už ako 27-ročná tri doktoráty a v súčasnosti pracuje v Ústave molekulárnej genetiky v Prahe. Hudba je vraj len jej koníček. ,,Myslím si, že každý vedec, ktorý chce ostať „normálny“, si musí nájsť mimovednú záľubu ako filter. Pre mňa je to hudba," prezradila Dominika pre portál Žiar 24 v nedávnom rozhovore.

Klip z dielne uznávanej animátorky

To je názov Dominikinej skladby, ktorá sa už niekoľko týždňov drží v Demovnici Rádia FM. Vďaka hlasom ľudí, ktorým príjemná folková nôta zarezonovala, sa Dominikina pesnička dostáva čím ďalej tým viac do povedomia. Najnovšie ulahodí nielen ušiam, ale aj očiam. Má totiž svoj videoklip. A to rovno z dielne uznávanej českej animátorky.

,,Náhodou som videla animáciu Michaely Pavlátovej, ktorá sa mi veľmi páčila a tematikou a aj rytmom mi evokovala moju pesničku. Našla som si ju na internete a s malou dušičkou som jej napísala, či by súhlasila s použitím animácie v klipe. Bola veľmi milá a ochotná," vysvetľuje Dominika a so smiechom dodáva, že s kým má dočinenia, zistila až neskôr.

,,Že je Michaela je naozaj významná animátorka, učí na FAMU a má na konte okrem Zlatého medveďa aj nomináciu na Oskara, som zistila až potom. Keby som to vedela, určite by som nenabrala odvahu ju obťažovať," hovorí.

Je to Dominika?

S otázkou, či je dievča na bicykli, ktoré sa v klipe mihne ona sama, dostala Dominika neraz. ,,Veľa ľudí ma tam našlo v postave dievčiny na bicykli. Pravdou je, že sa v nej tiež trošku vidím. Zhodou okoloností dokonca chodím do prace na takom bicykli s košíkom vpredu, len bez tých romantických kvetiniek," dodáva muzikantka.

Pozrite si klip k pesničke Rôzne druhy ľudí v našej videogalérii!

Foto: Braňo Beliančin

Klip k pesničke Dominiky Fričovej z dielne známej českej animátorky
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM