Barbara Dallosová Krimi

Žiarčanka Lucia (25) v podchode zažila peklo: Vrhol sa na ňu muž v kapucni, zachránila ju len kabelka!

Aj ulice nášho mesta môžu byť nebezpečné pre mladú ženu ktorá sa v noci vracia domov. A to najmä tam, kde je osvetlenie nedostatočné, alebo dokonca chýba. Svoje o tom vie aj dvadsaťpäťročná Žiarčanka Lucia.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčanka Lucia (25) v podchode zažila peklo: Vrhol sa na ňu muž v kapucni, zachránila ju len kabelka!
Zdroj: Webnoviny.sk

Bežná cesta z práce

Žiarskym podchodom vedúcim popod ulicu SNP od centra mesta denne prejde množstvo ľudí. Horšie je to však vo večerných a nočných hodinách. Hoci podchod je osvetlený, osvetlenie je podľa mnohých občanov nedostatočné a často poškodené a zničené vandalmi.

Zrejme i na to doplatila Lucia, ktorá chodievala po desiatej večer podchodom bežne. Ale len do istej chvíle. ,,Chodievala som tadiaľ z práce domov na Pod Vŕšky, končím o desiatej a vtedy je už tma aj v lete,“ vysvetľuje Lucia.

Nemala som šancu vidieť, že tam niekto stojí…

,,Raz večer keď som šla z práce, zišla som dole po schodoch podchodu a o pár metrov ďalej na mňa niekto vyskočil spoza novinového stánku. Bolo tam síce osvetlenie ale ten kút za tým stánkom bol aj tak úplne čierny, nemala som šancu vidieť že tam niekto stojí,“ opisuje dramatické chvíle mladá Žiarčanka. ,,Mala som crossbody kabelku (prevesenú krížom cez trup – pozn.redakcie) a ten chlap ma zdrapol rovno za ňu. Zrejme zostal prekvapený keď zistil že ju nemám len tak zavesenú na pleci a že sa zo mňa nedá strhnúť, zazmätkoval a ja som rýchlo ušla," spomína Lucia na nepríjemný zážitok.

Na otázku prečo napadnutie nenahlásila na polícii, Lucia reaguje: ,,Nič mi nevzal, podarilo sa mi ujsť. A okrem toho nevedela by som ho opísať ani matne, bola tam tma, viem len že to bol chlap v kapucni, nemalo by to zmysel.“

Podľa náčelníka mestských policajtov Róberta Šišku nemali hlásený ani žiadny iný podobný prípad, ktorý by sa mal odohrať na tomto mieste.

Už v minulosti sa ukázalo, že nebezpečenstvo vo večerných hodinách číha aj v iných častiach mesta, čítajte tiež: Na autobusovej stanici sa množia prepadnutia: Policajti sa rozhodli pre nové opatrenie!

Mesto práve opravuje

Podchod práve v týchto dňoch prechádza rekonštrukciou, ide však najmä o estetizáciu jeho vonkajšej časti. Mesto sa rozhodlo chátraniu podchodu zabrániť aj napriek tomu, že podchod nie je jeho majetkom.

,,Podchod prejde radom úprav. Z vonkajšej strany bude opatrená spodná betónová časť náterom a upraví sa aj časť chodníka. Keďže do podchodu zateká, časť sa aj zaizoluje, čím sa zabráni tomu, aby sa podchod ďalej nerozpadal. Oceľová konštrukcia, ktorá sa nachádza nad betónovou časťou podchodu, dostane nový náter a v strešnej časti nový obklad,“ opisuje prebiehajúce práce hovorca mesta Martin Baláž.

Na otázku, či sa rekonštrukcie dotknú aj osvetlenia odpovedá: ,,Áno, z bezpečnostného hľadiska pribudne osvetlenie schodiska smerom na námestie. Vieme, že vnútorné osvetlenie býva niekedy rozbité, snažíme sa to priebežne kontrolovať,“

Osvetlenie z dôvodu bezpečnosti už mesto v minulosti riešilo, čítajte: Názory obyvateľov samosprávu presvedčili: Mesto mení farbu osvetlenia

Fotky z prebiehajúcej rekonštrukcie podchodu si pozrite v našej fotogalérii.

Rekonštrukcia podchodu
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM