Barbara Dallosová Rôzne

Žiarčanky, pripravené na leto? 5 tipov od profi trénera pre sexi bruško do plaviek!

Letná sezóna sa blíži a kilá navyše už neschováme pod svetre a kabáty. Ako zatočiť s faldíkmi a ukázať sa na pláži v plnej paráde, sme sa pýtali ostrieľaného osobného trénera Michala Zelinu.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčanky, pripravené na leto? 5 tipov od profi trénera pre sexi bruško do plaviek!
Zdroj: Dnes24.sk

Kremničan Michal Zelina (38) pracuje ako osobný tréner a nájdete ho aj v niekoľkých fitkách v Žiari, či v posilňovni v Kremnici. Skúsený tréner sa fitnessu a kulturistike venuje už niekoľko rokov. Michal tvrdí, že treba myslieť predovšetkým na vlastné zdravie. Ukázať sexi bruško na pláži je už len príjemným dôsledkom.

,,Každý by si mal uvedomiť, že pohyb je pre človeka dôležitý, pretože ním podporuje svoj imunitný systém, srdce, metabolizmus. Kosti sú hutnejšie a pružnejšie, cvičením sa zabraňuje ochabovaniu svalstva a pod.," zdôrazňuje Zelina.

Na to, ako sa dostať do formy a nemusieť v horúcich mesiacoch zmäknuté bruško skrývať, má tréner jednoduchý recept. V prvom rade treba podľa jeho slov chcieť, pomôcť ale môže aj týchto 5 praktických rád.

1. Úprava stravy

Ako hovorí Michal Zelina, efekt väčšieho bruška môžu mať na svedomí aj nesprávne stravovacie návyky. Okrem toho že sa hýbete, teda treba mať na mysli aj to, čo, a najmä koľkokrát za deň vložíte do žalúdka. ,,Samozrejme, dôležitá je aj úprava stravovacích návykov. Človek by mal jesť menšie porcie častejšie, aspoň 5× za deň, a jedlo by malo byť nutrične správne vyvážene. Ľudia sú zvyknutí sa zbytočne prejedať a tým majú aj roztiahnuté vnútornosti čo robí efekt väčšieho bruška," vysvetľuje.

2. Cvičiť funkčne

Nie je cvičenie, ako cvičenie. Ani po hodinách strávených vo fintess centre sa nemusí dostaviť požadovaný výsledok, pokiaľ to, čo robíte, nerobíte správne.

,,Len správne prevedenie cvikov robí cvičenie funkčným. Mnohí ľudia cvičia sami, ale často technicky zle. Potom sa stáva, že chodia aj rok do fitka a vyzerajú stále rovnako. Správna technika prevedenia cvikov zabezpečí, že už po mesiaci sa dá pozorovať zmena, či už pri naberaní svalovej hmoty, pri spevňovaní svalstva alebo redukcii telesného tuku," radí Zelina.

3. Nebáť sa fitka

Dôvodov, prečo potrápiť svoje telo práve vo fitness centre, je určite mnoho. Najprv sa ale treba zbaviť obáv, prečo do fitka, naopak, nevkročiť. Niektorí ľudia netušia, čo majú so všetkým možným náčiním robiť, iní sa hanbia. Tréner zdôrazňuje, že do fitka treba chodiť kvôli sebe, nie kvôli iným. A so všetkým, čo nie je jasné, poradia odborníci.

,,Netreba sa báť prísť do fitness centra, pretože si treba uvedomiť, že ste tam hlavne pre seba a svoje zdravie. A v každom dobrom fitnes centre sú aj certifikovaní tréneri, ktorí vám radi poradia alebo na sebe môžete pracovať priamo pod ich dohľadom," ubezpečuje Michal.

4. Nedoháňať na poslednú chvíľu

Zelina potvrdzuje, že práve v tomto čase sa fitness centrá zapĺňajú najviac. Navštevujú ich totiž aj previnilci, ktorí by chceli poctivo pestované kilečká do leta schudnúť mávnutím prútika. Hoci nikdy nie je neskoro, začať cvičiť je predsa len najlepšie v predstihu.

,,Samozrejme, že vždy pred letom chodí do fitiek viac ľudí, niektorí chcú nabrať svalovú hmotu a tým skrášliť svoju postavu a aj tí, čo chcú zhodiť nejaké tie kilá. To je super a vždy je správny čas začať, ale telo sa vám odvďačí najlepšie, keď sa oň staráte celý rok. Je lepšie cvičiť pravidelne, než len pár mesiacov pred letom, pretože tým sa udržuje telo stále v kondícii," odporúča odborník.

5. Myslieť na celé telo

Dať zabrať brušným partiám pred letom určite nie je na škodu, tréner však vyzdvihuje efektívnosť cvičenia celého tela. ,,Keď cvičíte komplexne, nie len problémovú partiu, spálite viac tukovej zásoby za kratší čas,„ pridáva k cenným radám Michal Zelina. Na otázku, či existuje nejaký univerzálne nejlepší cvik práve na bruško, odpovedá: ,,Cvikov na brušné partie je veľa, takže je ťažko konkretizovať, ktorý je najlepší. Musím však zopakovať, že každý cvik je dobrý len pokiaľ sa cvičí správne,a teda funkčne.“

Foto: ilustračné

Pochváľte sa toto leto plochým bruškom!
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM