Barbara Dallosová Rôzne

Žiarska DJ-ka Sofia (18) otvorene: Som nočná sova, len hudba ma vie takto nakopnúť

Táto práca jej úplne prevrátila biorytmus, nič ju však nenabíja energiou tak ako dav, pre ktorý hrá. S mladou DJ-kou o tom, ako chutí DJ-ský chlebíček, i to tom, ako ľudia reagujú na krehučkú blondínku za mixom...

Ilustračný obrázok k článku Žiarska DJ-ka Sofia (18) otvorene: Som nočná sova, len hudba ma vie takto nakopnúť
Zdroj: Dnes24.sk

DJ Sofi F. To je pseodonym Žiarčanky Sofie Fabovej, ktorý pomaly ale isto začína byť na scéne elektronickej hudby pojmom. "Remeslo“ prebrala mladá študentka po otcovi, v sladkých osemnástich sa už môže pochváliť nemalými úspechmi. Zahrala si v známom britskom klube a ocitla sa v jednom rebríčku so skutočnými DJ-skými špičkami. Písali sme tu: Krehká blondínka za mixom: Žiarska DJ-ka Sofia (18) vypredala londýnsky klub, kde hrali Madona i Rolling Stones!

Za mixom ako doma

Hoci mladučká, ale ostrieľaná DJ-ka tiež vie, čo je to stres. Trochu trémy je vraj korením každého vystúpenia, hrať je totiž i zodpovednosť. ,,Na druhej strane cítim radosť, vzrušenie a nedočkavosť, pretože je to svet, v ktorom som doma a sama sebou, môžem sa hudbou vyjadriť a odreagovať, baví ma rozdávať radosť. Táto práca ma veľmi napĺňa a pohľad na baviaci sa dav ma nabíja úžasnou energiou. Pri hudbe nemyslím na nič iné,“ hovorí o práci, ktorá je i koníčkom Sofia.

Nič pre ranné vtáčatá

Sofia potvrdzuje, že DJ chodí s východom slnka skôr spávať, než vstávať. Na jednej strane, žiadna párty nezačína zavčas ráno, na druhej, noc a pokoj je podľa Sofie najlepším prostredím i na tvorbu. Vtedy počuť každý zvuk bez rušivých vplyvov.

,,Keď sa nakopnem, dokážem sa hudbe venovať hodiny a ráno nie som ani unavená, dodáva mi to silu. Pýta si to však svoju daň. Mám opačný biorytmus, som taká nočná sova. V noci makám a cez deň spím, ale svoj prácu milujem,“ opisuje tvorivý ,"švung“ mladá Žiarčanka.

Ako pokračuje, novú silu potom chodí načerpať ďaleko od ľudí, do prírody: ,,Tam si najlepšie oddýchnem a rozmýšľam nad mojimi ďalšími plánmi.“

Pustí si aj ľudovky

Mladučká blondínka za mixom nie je na párty najbežnejší úkaz, Sofi ale hovorí, že s negatívnou reakciou sa doposiaľ nestretla. Chodia za ňou vraj väčšinou dievčatá. ,,Tie ma obdaruvávajú nielen pochvalou, ale aj objatiami. Sú to milé situácie, veľakrát aj srandovné. Ako napríklad vtedy, keď ma počas hrania volajú tancovať,“ hovorí s úsmevom Sofia.

Hoci je DJ-ka, ešte stále je Sofia i bežnou spotrebiteľkou hudby. Keby sme počuli, čo hrá v jej slúchadlách, vraj by sme možno zostali zaskočení: ,,Niekto by bol možno prekvapený, ale nemám úzko vyšpecifikovaný vkus. Počúvam skutočne všetko a po akciách mi príde vhod zmena v podobe oldies, dokonca aj ľudoviek (smiech)."

Foto: súkromný archív S. Fabovej

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM