Barbara Dallosová Správy

Žiarska právna poradňa pre ľudí v núdzi je zasypaná podnetmi: Mesačne riešia viac než 60 prípadov!

Centrum právnej pomoci (CPP) poskytuje právnu pomoc ľuďom, ktorí si iné právne služby dovoliť nemôžu. Hoci žiarska kancelária je otvorená len niekoľko mesiacov, už teraz patrí medzi najvyužívanejšie. Pozrite, koľko prípadov mesačne rieši a čoho sa väčšinou týkajú...

Ilustračný obrázok k článku Žiarska právna poradňa pre ľudí v núdzi je zasypaná podnetmi: Mesačne riešia viac než 60 prípadov!
Zdroj: Webnoviny.sk

Viac a viac žiadostí

Žiarska kancelária CPP mesačne rieši až okolo 65 žiadostí. Podľa jej vedúceho Jána Valenta v rámci všetkých 14 kancelárií CPP na Slovensku ide o druhé najvyššie číslo. ,,Je to veľmi úspešný projekt. Žiadostí máme stále viac a viac. Sme druhá kancelária na Slovensku v rámci vnútornej štatistiky z hľadiska počtu žiadostí. Pri počte troch ľudí, ktorí to obhospodarujú, je to naozaj náročné," podotkol Valenta.

Cestujú aj zďaleka

Kancelária v Žiari nad Hronom je určená pre ľudí z okresov Žiar nad Hronom, Žarnovica, Partizánske, Prievidza, Veľký Krtíš, Krupina a Banská Štiavnica. Konzultačné pracoviská má v Prievidzi, Veľkom Krtíši a Banskej Štiavnici. Konzultačné dni sú od pondelka do stredy. Ak prídu klienti zďaleka aj mimo týchto dní, kancelária sa im podľa Valentu snaží vyjsť v ústrety a neodmietnuť ich.

Najčastejšie problémy

Poslaním CPP-čiek je zabezpečiť zlepšenie prístupu k spravodlivosti. Poskytujú komplexnú právnu pomoc a ochranu ľuďom v materiálnej núdzi, ktorých životná situácia a nedostatok finančných prostriedkov nedovoľuje využívanie právnych služieb z vlastných zdrojov. Najčastejšie v nich pomoc odborníkov vyhľadávajú ľudia v prípadoch spotrebiteľských a rodinných sporov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM