Barbara Dallosová Správy

Žiarska pumptracková dráha dokončená: Tri okruhy plus jeden bonus

Nové športovisko vyrástlo pri žiarskom sídlisku. Z troch okruhov si vyberú malé deti i náročnejší bajkeri a pridanou hodnotou bude využitie v zimných mesiacoch....

Ilustračný obrázok k článku Žiarska pumptracková dráha dokončená: Tri okruhy plus jeden bonus
Zdroj: Dnes24.sk

Viac ako 1000 kubických metrov zeminy použili na výstavbu pumptrackovej dráhy, ktorú v uplynulých dňoch dokončili v Žiari nad Hronom. Na jej vybudovanie mesto použilo nepotrebnú zeminu zo žiarskeho futbalového štadióna, ktorý v súčasnosti rekonštruujú.

Pribudnúť môže štrkový povrch

,,Pumptrackingová dráha má tri základné podoby. Prvou je dráha zo zeminy, ako máme my. Druhá možnosť je prištrkovať dráhu, čo pravdepodobne urobíme na jar budúceho roka, aby bola pevnejšia, a tretia možnosť je urobiť povrch asfaltový," priblížil riaditeľ žiarskych Technických služieb Igor Rozenberg.

Poslúži aj v zime

Dráhu, ktorá sa nachádza na trávnatej ploche neďaleko žiarskeho sídliska Hviezdoška, môžu využívať bajkeri všetkých vekových kategórií. Má totiž tri okruhy, z ktorých jeden je určený pre menšie deti a zvyšné dva sú náročnejšie, určené pre staršie deti a dospelých. Celková dĺžka dráhy je približne 150 metrov. Podľa Rozenberga ju počas zimných mesiacov budú môcť deti využívať aj na sánkovanie. To bude možné zo zadnej strany štartovacieho miesta, čo je vlastne trojmetrový pahorok.

Písali sme tu: Pumptracková dráha v Žiari s vylepšovákom: Slúžiť bude nielen bajkerom!

Pumptrack je dráha pre jazdu na bicykloch, korčuliach, kolobežkách i skejtbordoch, ideálna pre všetky vekové skupiny či úrovne jazdenia. Vďaka tejto špecifickej dráhe sa môžu bajkeri zdokonaliť v udržiavaní rovnováhy, zlepšiť svoje jazdecké zručnosti a kondíciu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM