Barbara Dallosová Samospráva

Žiarska radnica je jedným z najväčších zamestnávateľov v okrese: Kde všade pracuje 459 ľudí v službách mesta?

459. To je počet ľudí, ktorých zamestnáva mesto Žiar nad Hronom. Samozrejme, nie všetci z nich sedia na Mestskom úrade. Kde všade nájdete pracovníkov, ktorí robia pre mesto?

Ilustračný obrázok k článku Žiarska radnica je jedným z najväčších zamestnávateľov v okrese: Kde všade pracuje 459 ľudí v službách mesta?
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme vám priniesli zoznam 10 najväčších zamestnávateľov z pohľadu počtu zamestnancov so sídlom v okrese Žiar nad Hronom. V rebríčku firiem, ktoré dávajú prácu najväčšiemu počtu ľudí viedli veľké výrobné podniky ako Nemak, Slovalco, alebo BRING TRUCKING. O pár miest nižšie by ste našli aj známy vyhniansky pivovar či kremnickú mincovňu. Zanedbateľná ale nie je ani cifra zamestnancov žiarskej samosprávy.

Ako uviedol hovorca Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, v súčasnosti mesto zamestnáva celkom 459 ľudí. Úradníci tvoria len zlomok z tohto čísla. ,,122 zamestnancov je priamo zamestnaných pod mestom Žiar nad Hronom, sem patria zamestnanci Mestského úradu, mestskí policajti, alebo napríklad zamestnanci Mestských jaslí," vysvetlil Baláž.

Ďalších 337 ľudí, ktorí robia pod hlavičkou mesta nájdeme najmä v školách, ktoré sú pod zriaďovateľskou pôsobnosťou žiarskej samosprávy. Ako upresnil Baláž, z toho 145 je učiteľov a zvyšných 192 zamestnancov pracuje v školských kluboch, Základnej umeleckej škole či Centre voľného času.

Môže vás zaujímať:

Hľadáte si novú prácu v Žiari, alebo vás už stará nebaví? Dostaňte sa jedným klikom k 82 ponukám z nášho mesta

Najnovšie správy o nezamestnanosti v Žiari: Známa firma v konkurze, vznikať však majú nové fleky

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM