Barbara Dallosová Správy Samospráva

Žiarska radnica kupuje pozemok pri opatovskom kostole: Na čo bude slúžiť?

Poslanci odklepli kúpu pozemku v blízkosti známeho opatovského kostolíka. Celkovo mesto za pozemok zaplatí 5454 eur.

Ilustračný obrázok k článku Žiarska radnica kupuje pozemok pri opatovskom kostole: Na čo bude slúžiť?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Po tom, čo pred časom kúpilo mesto Žiar nad Hronom pre potreby Žiarskej komunálnej spoločnosti objekt bývalej stolárskej dielne v Horných Opatovciach, sa miestna samospráva rozhodla odkúpiť aj pozemok pod touto nehnuteľnosťou.

Pozemok blízko kostola

Mestskí poslanci na decembrovom rokovaní (1.12.) odsúhlasili kúpu pozemku o rozlohe 1183 štvorcových metrov za cenu stanovenú znaleckým posudkom vo výške 4,61 eura/m2. Celkovo tak mesto za pozemok zaplatí 5454 eur.

Pozemok je situovaný čiastočne v areáli Žiarskej komunálnej spoločnosti a časť zasahuje mimo areál spoločnosti. Nachádza sa v blízkosti Kostola sv. Vavrinca a v blízkosti skládok odpadov v Horných Opatovciach.

,,Ostal tam ešte malý kúsok v súkromných rukách, ktorý ale v zásade nepotrebujeme. Čiže, chceme usporiadať to, čo potrebujeme, našťastie je to pozemok štátu," podotkol v tejto súvislosti primátor Peter Antal.

Šanca pre dlhodobo nezamestnaných

V Žiarskej komunálnej spoločnosti, ktorá začala fungovať od septembra tohto roka, mesto zamestnáva dlhodobo nezamestnaných obyvateľov. V podniku by mali títo ľudia zotrvať určitý čas (9–12 mesiacov), aby sa naučili pracovať, získali pracovné návyky a zručnosti. Potom budú aj s odporučením „posunutí“ k riadnemu zamestnávateľovi.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM