Barbara Dallosová Správy

Žiarska radnica predá pozemky súkromníkovi: Má sa z nich stať veľké parkovisko

Žiarski poslanci odsúhlasili predaj mestských pozemkov v rozlohe vyše 3 000 m2. Pre Žiarčanov to má znamenať desiatky nových parkovacích miest.

Ilustračný obrázok k článku Žiarska radnica predá pozemky súkromníkovi: Má sa z nich stať veľké parkovisko
Zdroj: Dnes24.sk

Predaj pozemkov o celkovej rozlohe 3703 m2 pri parku Štefana Moysesa trnavskej spoločnosti IESM, s.r.o., dnes na mimoriadnom rokovaní mestského zastupiteľstva odsúhlasili žiarski poslanci. Spoločnosť, ktorá je v tejto časti mesta zároveň vlastníkom športovo-relaxačného centra, tu plánuje vybudovať parkovisko.

Parkovisko pre všetkých

,,Je to pozemok, ktorý mesto získalo tým, že zbúralo betónový val bývalého spartakiádneho štadióna," priblížil primátor Peter Antal. Práve v týchto častiach majú podľa jeho slov vzniknúť nové parkovacie miesta, ktoré sú požiadavkou Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Mesto totiž v súčasnosti rekonštruuje za pomoci dotácie od štátu priľahlý futbalový štadión.

Parkoviská budú využívať nielen návštevníci športovo-relaxačného centra, ale zároveň budú voľne prístupné aj pre návštevníkov kúpaliska. Spoločnosť má tiež vybudovať VIP parkovisko, ktoré bude rezervované na športové podujatia v rámci areálu a parkovacie státie pre dva autobusy určené pre hostí počas podujatí konaných na futbalovom štadióne. Plochy budú môcť zároveň využívať na prechod aj návštevníci parku a kúpaliska.

VIP parkovanie

Riaditeľ mestských Technických služieb Igor Rozenberg vysvetlil, že podmienkou UEFA a SFZ je pri rekonštrukcii aj vybudovanie 50 VIP parkovacích miest.

,,Na existujúcej ploche sme schopní vybudovať len 24 takýchto parkovacích miest. Čiže sme požiadali majiteľa centra, aby nám vybudoval v istom priestore ďalších 26 parkovacích miest," priblížil Rozenberg s tým, že tu vzniknú aj ďalšie parkovacie miesta, ktoré bude spoločnosť využívať pre svoje vlastné účely.

Vízia s reštauráciou aj ubytovaním

Poslanci predaj pozemkov, ktoré sú vo vlastníctve mesta a mestskej spoločnosti Technické služby, schválili za cenu stanovenú znaleckým posudkom vo výške 19,52 eura za 1 m2. Za predaj tak mesto zinkasuje viac ako 38 700 eur a mestská spoločnosť približne 33 570 eur. Podľa primátora sa tieto finančné prostriedky použijú na budovanie ďalších parkovacích miest pri futbalovom štadióne.

Oto Polakovič zo spoločnosti IESM, s.r.o., dnes pred poslancami prezentoval zámer spoločnosti rozšíriť svoje aktivity v Žiari nad Hronom. Do budúcnosti uvažujú nielen nad budovaním parkoviska, ale aj rozšírením služieb. ,,Máme zámer dobudovať ubytovacie kapacity, vybudovať reštauráciu. Uvažujeme aj nad vlastnou výrobou piva a podobne, aby sa to zatraktívnilo," podotkol s tým, že vybudujú tiež príjazdovú komunikáciu a parkoviská.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM