Barbara Dallosová Rôzne Správy

Žiarska vínna slávnosť v novom šate: Jarný termín a nové miesto!

Zo stanu na žiarskom jarmoku sa akcia pre milovníkov vína presúva do historického parku. S termínom už onedlho.

Ilustračný obrázok k článku Žiarska vínna slávnosť v novom šate: Jarný termín a nové miesto!
Zdroj: TASR

Stan pre milovníkov vína pod názvom Žiarsky festival vína býval v uplynulých rokoch súčasťou Žiarskeho jarmoku. Ozvláštnenie tradičného jarmoku si rýchlo získalo svojich priaznivcov, poslednú jeseň vínny stan na trhoch chýbal. Mesto vtedy avizovalo, že z neho spraví osobitné podujatie. Rozhodnutie samospráva zdôvodňovala nevhodným termínon, kedy sú vinári vyťažení mnohými inými podujatiami a dostať ich do Žiaru býva problém.

Ako najnovšie avizuje samospráva i žiarske Mestské kultúrne centrum (MsKC), podujatie sa vracia v novom koncepte a už v májovom termíne. Akcia nesie názov Žiarska slávnosť vína a konať sa bude v sobotu 19. mája od druhej popoludní v historickom Parku Štefana Moysesa.

,,Ochutnáte vína z vinárstiev Vinárstvo Anton Uhnák, Muráni Víno Čajkov, Kotrus rodinné vinárstvo, Vinárstvo Michelle, Najväčšia Pivnica v Pukanci, Kalina & Kinči, Vinárstvo Kúdela a Ringburger Kremnica," lákajú organizátori. Ochutnávky lahodných mokov bude sprevádzať kultúrny program, v ktorom sa predstaví folklórna skupina Dolina z Čajkova, Ann Bartová band a Šansóny Bez pardónu Rii Ferčákovej a hostí.

Komu pri víne vyhladne, pochutná si na grilovaných špecialitách, pečenom prasiatku či farmárskych syroch. Ako dodávajú organizátori, vstup na podujatie je zdarma.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM