Správy

Žiarske cesty a chodníky čakajú rozsiahle opravy: Ktoré ulice sú prioritou?

Viac než 34 tisíc štvorcových metrov chodníkov a ciest v Žiari nad Hronom by tento rok malo dostať nový povrch. Radnica hľadá dodávateľa.

Ilustračný obrázok k článku Žiarske cesty a chodníky čakajú rozsiahle opravy: Ktoré ulice sú prioritou?
Zdroj: TASR

Mesto Žiar nad Hronom plánuje tento rok rozsiahlu rekonštrukciu ciest a chodníkov. Dodávateľa prác v odhadovanej hodnote približne 440 000 eur bez DPH hľadá prostredníctvom verejnej súťaže.

,,V tomto roku plánujeme zrekonštruovať takmer 34.500 štvorcových metrov ciest a chodníkov," priblížil hovorca mesta Martin Baláž. Najrozsiahlejšie rekonštrukcie sa budú týkať komunikácií na Ulici Dr. Janského, Sládkovičovej a J. Hollého. Okrem toho budú podľa Baláža zrekonštruované aj ďalšie menšie úseky ciest a niektoré chodníky.

Ako vyplýva z oznámenia zverejneného vo vestníku verejného obstarávania, predmetom zákazky je obnova povrchu vozoviek. Pôjde najmä o odstránenie pôvodnej asfaltovej vrstvy a pokládku novej obrusnej vrstvy z asfalto-betónu a výškovú úpravu uličných vpustov. Záujemcovia môžu svoje ponuky predkladať do 5. marca. Kritériom na vyhodnotenie ponúk bude cena.

Fotot: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM