Barbara Dallosová Správy

Žiarske gymnázium prišlo s prekvapením: Tento rok dáva druhé šance!

Piataci i deviataci, ktorí by od septembra chceli drať lavice Gymnázia Milana Rúfusa, sa už nad prijímačkami zapotili. Tí, ktorí neuspeli, alebo nenabrali odvahu, ale ešte zúfať nemusia....

Ilustračný obrázok k článku Žiarske gymnázium prišlo s prekvapením: Tento rok dáva druhé šance!
Zdroj: Dnes24.sk

Jediný gympel v našom meste si už tento rok svojich budúcich študentov vyberal. Prijímacie skúšky, ktoré rozhodli o tom, kto zaplní triedy budúcoročných prvákov a primanov, prebehli 11. mája. Študenti osemročného gymnázia zaplnia jednu z tried.

Voľba pre budúcich vysokoškolákov

Gymnázium je voľbou najmä pre tých, ktorí plánujú pokračovať v štúdiu na vysokej škole. A práve to žiarske podľa prieskumu inštitútu INEKO z minulého roka patrí medzi najlepšie v regióne.

,, Až 98 % našich žiakov ďalej študuje na slovenských i zahraničných vysokých školách. Vedomosti sú pre našu školu prioritou, ale už dávno nie sú hlavným cieľom, sú prostriedkom na získanie zručností potrebných pre život,“ hovorí riaditeľka školy Dana Paálová.

Žiarske gymnázium sa tiež môže pochváliť výučbou piatich cudzích jazykov, bohatým výberom voliteľných predmetov, nadštandardným vybavenie priestorov, odborných učební a laboratórií, či prácou s modernou digitálnou technikou a pomôckami.

Brány otvoria uchádzačom aj v júni

Na žiarskom gymnáziu otvárajú i tento rok triedy štvorročného, ale aj osemročného štúdia. Na osemročné gymnázium nastupujú úspešní uchádzači po ukončení piateho ročníka základnej školy. A zatiaľ čo deviataci, ktorí sa o štúdium uchádzali už koneční verdikt poznajú, piataci ešte možnosť zabojovať nestratili.

2. kolo prijímacích skúšok sa uskutoční dňa 16. 6. 2015. Prihlášku je potrebné doručiť na sekretariát školy najneskôr do 10. 6. 2015, Viac info na tel. č. 045/6725630 alebo na oficiálnych webových stránkach školy.

Čítajte tiež:

Ohromný úspech žiarskych gymnazistov: Z toho, čo dali ľavou zadnou, by sa nejednému zatočila hlava!

Známy herec, ministri aj speváčka: Tieto zvučné mená drali lavice na žiarskom gymnáziu

Žiarsky gympel po prázdninách opäť ožil: Pozrite, koľko nových tvárí sa dnes mrvilo na jeho chodbách

Žiarski absolventi vyvracajú mýty: Pozrite, aké povolania si vyberajú najčastejšie

Foto: ilustračné

Žiarsky gympel otvorí brány uchádzačom aj v júni
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM