Barbara Dallosová Rôzne Správy

Žiarske kino je vynovené: Sedenie ako v multiplexoch aj film zadarmo!

Na žiarskom plátne sa pár týždňov nepremietalo. Vynovené kino otvorí už o pár dní a prinesie niekoľko noviniek.

Ilustračný obrázok k článku Žiarske kino je vynovené: Sedenie ako v multiplexoch aj film zadarmo!
Zdroj: TASR

V kinosále kina Hron sa realizovala veľká rekonštrukcia s kompletnou výmenou sedadiel. MsKC tak vypočulo samotných návštevníkov, ktorí sa ponosovali na nepohodlné sedenie. Okrem komfortnejšieho sedenia v sále pribudol nový koberec a osvetlenie stupienkov. Zmeny nastanú aj vo vstupnom a možnosti zakúpiť si občerstvenie.

Premietanie zadarmo

Ako pre Žiar24 potvrdila riaditeľka MsKC, vynovené kino bude oficiálne otvorené v pondelok 4. decembra o 19:00 hodine, a to bezplatným premietaním. Snímkou, ktorú si budú môcť návštevníci vychutnať v nových sedadlách, bude akčný sci-fi thriller Blade Runner 2049. ,,Premietanie je bez vstupného, ale bolo by dobré, keby si ľudia miesta vopred rezervovali, lebo kapacita sály je obmedzená," zdôraznila v tejto súvislosti Pribilincová.

Vstupné pôjde hore, pribudne bufet

Za lístok v zrekonštruovanom kine Hron si návštevníci mierne priplatia, ako však vysvetľuje Pribilincová, nie je to kvôli zvýšeniu komfortu. ,,Cena lístka sa zvyšuje na päť eur, vychádza to z požiadaviek distribútorov a ceny budú takto zvyšovať aj iné kiná. Nie je to kvôli tomu, že sme vymenili sedačky," vysvetľuje.

Od januára prinesie kino novinku aj v ponuke občerstvenia. To sa doposiaľ v priestoroch MsKC zakúpiť nedalo a nosenie vlastného jedla a nápojov do kinosály bolo prísne zakázané. ,,Od nového roka si budú môcť návštevníci kúpiť popcorn a nápoje v Informačnom centre priamo v MsKC, tie si budú môcť priniesť do kinosály," upresnila Pribilincová.

Mesto sa v súvislosti s výmenou sedadiel uchádzalo o injekciu od štátu a bolo úspešné. Z Audiovizuálneho fondu SR získalo na rekonštrukciu kinosály 25 000 eur, pričom celková suma výmeny sedadiel mala stáť vyše 66 000 eur. Nové hľadisko má kapacitu 159 miest na sedenie, dve miesta sú vyhradené aj pre vozíčkarov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM