Barbara Dallosová Správy Samospráva

Žiarske kino na niekoľko mesiacov zavrú: Čo sa zmení?

Vynovená sála a komfort ako v multiplexoch... O modernizácii žiarskeho kina sa začalo hovoriť ešte minulý rok, teraz mesto avizovalo termín.

Ilustračný obrázok k článku Žiarske kino na niekoľko mesiacov zavrú: Čo sa zmení?
Zdroj: MsKC Žiar nad Hronom

Ako ukazujú štatistiky Mestského kultúrneho centra (MsKC) v Žiari nad Hronom, digitalizácia, ktorou prešlo Kino Hron ešte v roku 2014, priniesla výrazne vyššiu návštevnosť. Minulý rok načali poslanci na spoločnom rokovaní tému ďalšej modernizácie. Zámer hovoril o kompletnej výmene pôvodných sedadiel.

Mesto pritom vypočulo samotných návštevníkov kina. V ankete, ktorú v tejto súvislosti robilo MsKC, uviedlo nepohodlné, opotrebované a zastaralé sedenie ako negatívum 66 zo 145 opýtaných. Druhým najčastejšie uvedeným nedostatkom bol chýbajúci stánok s občerstvením (50) a tretím nepravidelnosť premietania (34).

Ako samospráva potvrdila ešte koncom minulého roka, mesto sa uchádzalo o injekciu od štátu a bolo úspešné. Z Audiovizuálneho fondu SR získalo na rekonštrukciu kinosály 25 000 eur, pričom celková suma výmeny sedadiel má byť vyše 66 000 eur. Najnovšie avizovali mesto a tiež MsKC na svojich oficiálnych webových stránkach dátum, kedy práce odštartujú. Rekonštrukcia má začať 2. októbra a kino pre návštevníkov zatvorí približne na tri mesiace. Nové hľadisko bude mať po rekonštrukcii 159 miest na sedenie, dve miesta budú vyhradené aj pre vozíčkarov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM