Barbara Dallosová Rôzne Správy

Žiarske kino pred veľkou obnovou: Kedy pritiahlo najviac divákov?

Kino onedlho na niekoľko mesiacov zavrú kvôli rekonštrukcii. Pozreli sme sa na to, ako sa kinu v poslednej dobe darilo a kedy bol v kinosále najväčší nátresk.

Ilustračný obrázok k článku Žiarske kino pred veľkou obnovou: Kedy pritiahlo najviac divákov?
Zdroj: Dnes24.sk

O tom, ako to v Kine Hron vyzeralo v uplynulých mesiacoch, hovorí Správa o činnosti Mestského kultúrneho centra z prvý polrok 2017. Materiál, ktorý dostanú na stôl poslanci Mestského zastupiteľstva na najbližšom rokovaní (28.9.) prezrádza, kedy sa do žiarskeho kina hrnulo najviac divákov.

Najsilnejší bol február

Počet premietacích dní v žiarskom kine je päť až šesť v týždni a hrací profil kina nie je pravidelný. Premieta sa len vtedy, kedy nie je v budove MsKC paralelné podujatie, ktoré by premietanie mohlo rušiť. Za prvú polovicu roka 2017 zrealizovalo kino 231 premietaní a navštívilo ho celkom 11 025 divákov.

Ako vyplýva zo správy, najväčšiemu diváckemu záujmu sa kino tešilo v zimných mesiacoch. V januári ho navštívilo 1 424 divákov, vo februári 3 107 divákov, v marci sa kinosálou premlelo 2 095 ľudí. V jarných mesiacoch návštevnosť mierne klesla – v apríli si lístok do žiarskeho kina kúpilo 1 853 ľudí, v máji 1 442 a v júni 1 104.

Najsilnejší mesiac, február, mal aj najvyšší počet premietaní, a to 50. Najlepšia bola aj čistá tržba, tá podľa správy vo februári činila 4 189,56 eur.

Kino bolo v tomto roku aj dejiskom špeciálnych podujatí. Okrem bežného premietania prinieslo filmový festival turisticko-športových filmov Expedičná kamera, premietanie rozprávky zadarmo v rámci Medzinárodného dňa detí a pre miestne školy sa uskutočnilo 19 organizovaných premietaní.

Kino čaká obnova

Dlhodobejšie štatistiky žiarskeho kina ukazujú, že po digitalizácii v roku 2014 jeho návštevnosť výrazne stúpla. Kino teraz čaká ďalšia veľká zmena, a to kompletná výmena pôvodných sedadiel. Nové sedenie sa má priblížiť komfortu v multiplexoch. Rekonštrukcia začne 2. októbra a kino pre návštevníkov zatvorí približne na tri mesiace. Nové hľadisko bude mať po rekonštrukcii 159 miest na sedenie, dve miesta budú vyhradené aj pre vozíčkarov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM