Barbara Dallosová Rôzne Správy

Žiarske kino zavreli: Okrem modernizácie nás v ňom môže čakať ďalšia novinka

Kino nebude pre veľkú rekonštrukciu premietať niekoľko mesiacov. MsKC prišlo medzitým s nápadom na novú službu. Rozhodnúť o nej môžu pomôcť aj samotní Žiarčania.

Ilustračný obrázok k článku Žiarske kino zavreli: Okrem modernizácie nás v ňom môže čakať ďalšia novinka
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Kino Hron v Žiarskom Mestskom kultúrnom centre (MsKC) je od pondelka (2.10.) na niekoľko týždňov zatvorené. Čaká ho kompletná výmena pôvodných sedadiel, pričom nové sedenie sa má priblížiť komfortu v multiplexoch. Nové hľadisko bude mať po rekonštrukcii 159 miest na sedenie, dve miesta budú vyhradené aj pre vozíčkarov.

Ako na poslednom rokovaní (28.9.) Mestského zastupiteľstva (MsZ) priblížila riaditeľka MsKC Michaela Pribilincová, okrem sedadiel bude v kinosále upravené stupňovanie hľadiska s LED osvetlením, pribudnú sedačky pre páry a koberec vystrieda linoleum kvôli ľahšej údržbe. ,,Na vypratanie kina máme týždeň, potom môžu začať práce. Ja dúfam, že už v decembri by sme mohli kino opäť otvoriť," uviedla Pribilincová.

Tiež avizovala, že MsKC uvažuje aj o zriadení predaja občerstvenia pre návštevníkov kina, pričom doposiaľ bola konzumácia jedla v kinosále zakázaná. Centrum chce ale najprv poznať názor Žiarčanov. Na to zvolilo formu ankety, ktorá pribudla na oficiálnom webe kina i na jeho facebookovej stránke. Anketa sa pýta predovšetkým na to, či by opýtaní uprednostnili predaj popcornu, alebo sa im, naopak, zákaz konzumácie jedla v kine páči.

V súčastnosti sa v priestoroch MsKC buduje informačné centrum pre návštevníkov, ktoré v meste doposiaľ chýbalo. V ňom si turisti budú môcť kúpiť spomienkové predmety s logom mesta či motívom mestských pamiatok, publikácie o meste, výrobky lokálnych remeselníkov a ako odznelo na rokovaní MsZ, práve infocentrum by mohlo slúžiť aj na zvažovaný predaj občerstvenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM