Barbara Dallosová Rôzne Správy

Žiarske kúpalisko po tropických týždňoch: Minulú sezónu tromflo už teraz

Minulé leto návštevnosť na plážovom kúpalisku rekordy netrhala. Ako to vyzerá tento rok?

Ilustračný obrázok k článku Žiarske kúpalisko po tropických týždňoch: Minulú sezónu tromflo už teraz
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Žiarske plážové kúpalisko v Parku Štefana Moysesa má za sebou väčšiu časť sezóny. Prvý raz tento rok otvorilo návštevníkom brány 23. júna a zostane to tak pravdepodobne až do konca prázdnin. ,,Do toho konca augusta to ešte chceme potiahnuť, ale tiež o tom rozhodne predovšetkým počasie. V tom čase už budeme mať na otvorenie pripravenú plaváreň.," uviedol pre Žiar24 Peter Jagoš z mestskej eseročky Technické služby.

Minulý rok prekonaný

Prelom prázdninových mesiacov priniesol do našich končín mimoriadne teplé počasie, čo pocítili aj prevádzkovatelia kúpalísk. Ako informoval Jagoš, počet návštevníkov kúpaliska bol od začiatku sezóny do uplynulej nedele (13.8.) celkom 19 322. Kúpalisko tak ani nie v polovici augusta prekonalo svoju minuloročnú návštevnosť za celú sezónu, čo bolo 18 867 predaných lístkov.

Hoci kúpalisko už teraz hlási lepšiu sezónu než minulý rok, k rekordnej návštevnosti z roku 2015 mu ešte pár tisíc predaných lístkov chýba. V silnom lete pred dvoma rokmi sa bránami kúpaliska premlelo viac než 30 000 ľudí. Práve pred sezónou v roku 2015 prešlo kúpalisko rekonštrukciou a pribudla na ňom zámková dlažba so zábradlím okolo hlavného bazéna a vstupmi cez brodiská.

Zmeny v parku

Na kúpalisku prebehli väčšie práce pred dvomi rokmi. V historickom parku, v ktorom areál sídli, sa v uplynulom období realizovalo niekoľko noviniek. Najvýraznejšou z nich bol rozsiahly projekt obnovy futbalového štadióna, ktorý radnica slávnostne otvorila len pred pár dňami. V tomto roku pribudol v priestoroch parku tiež altánok na exteriérové sobáše a lanová dráha pre deti.

Najbližším projektom radnice v tejto časti mesta má byť rekonštrukcia schátraného pavilónika s víziou, že bude slúžiť na menšie kultúrne podujatia či expozíciu o minulosti parku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM