Barbara Dallosová Správy

Žiarske kupko bilancuje po sezóne: TOĽKOTO sa nás premlelo cez jeho brány!

Prázdninové dni sa minuli a žiarske plážové kúpalisko na niekoľko mesiacov zatvorilo svoje brány. Avšak o počte lístkov, ktoré sa v pokladni pri vstupe tento rok predali, mohli minulý rok prevádzkari iba snívať.

Ilustračný obrázok k článku Žiarske kupko bilancuje po sezóne: TOĽKOTO sa nás premlelo cez jeho brány!
Zdroj: TASR

Kúpalisko tento rok odštartovalo sezónu 27. júna, vo vynovených priestoroch. Premiérový deň sa ale zariadenie veľkej návštevnosti netešilo. Mesto bolo od rána pod mrakmi a na žiarskom plážovom ani nohy. Porzite FOTO.

Po nešťastnej otváračke však prišla vlna trópov a vyľudnený trávnik sa premenil na plochu posiatu dekami, ležadlami a uterákmi. Prvý tohtoročný víkend, kedy kúpalisko praskalo vo švíkoch a rad na lístky sa vlnil až do uličiek Parku Štefana Moysesa, prišiel už 4. júla. V takomto trende pokračovalo kúpalisko celé leto, až do utorka (2.9.), kedy návštevníkov vítalo posledný raz.

Že celková cifra návštevnosti za sezónu 2015 bude potešujúca, sa dalo prognózovať už začiatkom augusta. Už v polovici leta totiž kúpalisko prekonalo minuloročnú návštevnosť, a to o takmer dvojnásobok. Do 6. augusta tohto roka zaznamenalo kúpalisko návštevnosť 19 853 ľudí, minulý rok to bolo 10 435 ľudí za celú sezónu.

Ako informoval Peter Jagoš z eseročky Technické služby, ktorá kúpalisko prevádzkuje, návštevnosť kúpaliska za celú sezónu 2015 bola 32 383 ľudí.

To že kúpalisko dalo za sezónou definitívne bodku ale neznamená, že si počas chladnejšej časti roka nezaplávame. Štafetu preberá krytá plaváreň. Čítajte: Žiarske kupko sa rozlúčilo s letom, striedačka s vynovenou plavárňou: Pozrite si cenník a otváracie hodiny!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM