Barbara Dallosová Rôzne Správy

Žiarske kupko pripravené na trópy: Nátresk už začína, hovoria prevádzkovatelia

Voda na žiarskom kúpalisku má momentálne 25°C. Areál sa so stúpajúcimi teplotami rýchlo zapĺňa a prevádzkovatelia plánujú posilniť počet plavčíkov.

Ilustračný obrázok k článku Žiarske kupko pripravené na trópy: Nátresk už začína, hovoria prevádzkovatelia
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Ortuť v teplomeroch tancuje okolo tridsiatky a má to ešte gradovať. Meteorológovia zo SHMÚ vydali pre náš okres výstrahu druhého stupňa, písali sme TU: Pripravme sa na maximálny hic: Druhá najvyššia výstraha pre náš okres!

Posilňujú počet plavčíkov

Tropické dni lákajú schladiť sa pri vode, z čoho majú radosť prevádzkovatelia kúpalísk. Plážové kúpalisko v Žiari nad Hronom je otvorené od polovice júna, na najväčšiu vyťaženosť sa ale pripravuje práve v týchto dňoch.

,,Pociťujeme, že začína chodiť veľa návštevníkov. Doteraz to bol taký udržiavací režim, na tieto teplé dni sme v plnom nasadení a posilňujeme aj počet plavčíkov," uviedol Peter Jagoš z Technických služieb.

Momentálne má voda na žiarskom kúpalisku 25°C: ,,Teraz sa to ale rýchlo mení, do zajtra už čakáme veľmi teplú noc, takže predpokladáme, že teplota vody bude ešte stúpať," skonštatoval Jagoš a ako ako ubezpečil, otváracie hodiny aj cenník vstupov a služieb zostáva aj počas vrcholu leta nezmenený.

Tento rok bez Kremnice

Z ponuky kúpalísk v regióne tento rok vypadlo termálne kúpalisko Katarína v Kremnici. Ako na začiatku júla potvrdil jeden z majiteľov areálu Martin Olejár, kúpalisko tohtoročnú sezónu vynechá kvôli technickým problémom. Aj napriek tomu ale kremnické kupko návštevníkov privíta, a to v najbližší augustový víkend (4. – 6.8.), kedy sa stane dejiskom podujatia Letný Big Air v meste. Medzi ďalšie možnosti, kam vyraziť k vode v Žiarskom okrese, patria kúpalisko v Sklených Tepliciach a Vodný raj vo Vyhniach. Milovníci prírodných vodných plôch môžu na relax využiť jeden z okolitých tajchov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM