Martin Károly Iné športy

Žiarske Lavíny s prehľadom vyhrali krajský pohár

Nultého ročníku hokejbalového turnaja s názvom SHARKS CUP 2012 sa zúčastnilo 6 mužstiev. Žiarske Lavíny nenašli premožiteľa.

V znamení fair-play[/size][/color]

Turnaj sa začal už o 8 hodine ráno a skončil v podvečerných hodinách. „Hralo sa systémom 4+1 a 2×12 minút. Pravidlá boli totožné s pravidlami zo Slovenských hokejbalových líg,“ ozrejmil regule vedúci turnaja František Talapka. „Celý turnaj sa niesol v znamení fair-play a najdôležitejšie je, že počas celého turnaja sa nestalo vážnejšie zranenie,“ dodala starostka obce Horná Ves Simona Holicová. Turnaj zorganizovala obec Horná Ves a hokejbalový klub Horná Ves Sharks s finančnou podporov VÚC Banská Bystrica. Hralo sa 26. augusta.

[size=14][color=#cc0000]­Kvalitné obsadenie[/co­lor][/size] Nultého ročníka SHARS CUP-u sa zúčastnili Wolves Kremnica (1.liga), MIB Zvolen (1.liga), Barani BB (2.liga), Lavíny ZH (1.iga), Demons Hliník nad Hronom (2.liga) a domáce mužstvo Horná Ves Sharks, ktoré sa od tejto sezóny stáva nováčikom v prvej lige.

Do tohto turnaja sa zapojilo aj jedno amatérske mužstvo, ktoré bolo postavené z obyvateľov obce Horná Ves, ktorí mali záujem si vyskúšať tento šport na vyššej úrovni, a preto sa prihlásili do turnaja. "Hrať v tomto turnaji mali záujem aj obyvatelia našej obce, ktorí však hokejbal nehrávajú na vyššej úrovni, ale venujú sa mu len rekreačne. Preto sme sa rozhodli, že dáme možnosť aj im a spoločnými silami sme postavili jedno neregistrované mužstvo, ktoré hralo pod názvom Horná Ves OldBoys,“ vysvetlil Talapka a pokračoval: „Prečo nepriblížiť hokejbal naším občanom aj touto cestou. Verím, že záujem práve o tento šport v našej obci stúpne a možno si všimne naše výsledky a mužstvo aj nejaký sponzor, ktorý by nám pomohol a nebolo by to len na podpore z obecného rozpočtu.

Takýto turnaj sa u nás na dedine usporiadal prvýkrát. Osobne by som bol za to, že by sa takýto turnaj konal každoročne, pretože je to zaujímavý šport a trošku to oživí a zabaví aj ludí z našej dediny,“ vyjadril sa na turnaj jeden s prítomných divákov. Iniciátor turnaja František Talapka a starostka obce Simona Holicová sa zhodli na tom, že turnaj bol z organizovaný na výbornú a pokračovať v tejto aktivite by chceli aj naďalej.

**Zápasy skupina A ** MIB 4:0 Barani Sharks 2:1 Barani MIB 2:0 Sharks

**Zápasy skupina B **

Štvrťfinále Sharks2:3 pn Demons Wolves 0:1 Barani

Semifinále MIB 3:0 Demons Lavíny 2:1pn Barani

O 3. Miesto Barani 0:3 Demons Finále Lavíny 4:1 MIB

1.miesto Lavíny Žiar nad Hronom 2.miesto MIB Zvolem 3.miesto Demons Hliník nad Hronom

najlepší strelec: Miškovský (Lavíny) najlepší brankár: Michaleje (Lavíny)

Vladimír Širáň

hokejbal hv II
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM