Barbara Dallosová Kultúra

Žiarske námestie ožije exotikou: Festival Svetovo prichádza do mesta s naozaj neobyčajným programom

Hry, hudba, tanec, workshopy, ochutnávky exotickej kuchyne či predstavovanie netradičných hudobných nástrojov. To a ešte viac sľubujú organizátori festivalu Svetovo, ktorý už po tretí raz zavíta do centra mesta už o pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Žiarske námestie ožije exotikou: Festival Svetovo prichádza do mesta s naozaj neobyčajným programom
Zdroj: Dnes24.sk

Stretnutie rôznych kultúr, národov, ale aj zvykov a tradícií ponúkne v Žiari nad Hronom 3. ročník obľúbeného pouličného festivalu s názvom Svetovo. Uskutoční sa v piatok 26. júna od 16:00 hod. na Námestí Matice slovenskej.

Mestské kultúrne centrum, ktoré podujatie pripravilo, sľubuje nevšedné popoludnie plné exotiky a skvelej zábavy. Pripravený je bohatý program plný tradičnej hudby, spevov, tancov a nebudú chýbať ani zaujímavé workshopy.

Medzi účinkujúcimi bude Mbay Ndayie zo Senegalu, Patricio Baeza Barrera z Chile, ale aj Afro Drum Show z Nigérie. V programe je aj predstavenie netradičných hudobných nástrojov Tuhar project či ujgurské, indonézske či iránske tance. Pripravené budú aj ázijské tradičné hry pre deti a dospelých, indonézska kuchyňa a stánok so suvenírmi či Kórejské hry.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM