Barbara Dallosová Rôzne

Žiarske podniky sa pripravujú na hokejový ošiaľ: TAKTO si vychutnáte šampionát v centre mesta

Hokejové šialenstvo, ktoré každoročne rozprúdi krv v žilách celému národu, sa blíži. My sme zisťovali, ako sú na nápor fandiacej Slovače pripravené žiarske bary a reštaurácie.

Ilustračný obrázok k článku Žiarske podniky sa pripravujú na hokejový ošiaľ: TAKTO si vychutnáte šampionát v centre mesta
Zdroj: TASR

Zatiaľ čo niekto si hokejový sviatok vychutnáva radšej v pohodlí a bezpečí svojej obývačky, mnoho fanúšikov sa vydáva zdieľať atmosféru majstrovstiev do ulíc či podnikov. Premietacie plátno na námestí si Žiarčania vychutnali naposledy pred tromi rokmi, tento rok sa bude s touto možnosťou kalkulovať len ak Slováci prekročia brány finále.

V Žiarčane s novou projekciou

Ako nám potvrdil Martin Packo z Emporio Caffe na žiarskom námestí, na hokej v kaviarni sa môžu zákazníci spoľahnúť. ,,Síce plátno mať nebudeme, chceme výjsť zákazníkom v ústrety a hokej si určite vychutnajú aj u nás. Na obrazovke, ktorú máme vnútri, bude šampionát bežať už od prvého zápasu,“ sľubuje Packo.

Partie fanúšikov každoročne počas šampionátu zapĺňajú aj pivárne Žiarčan a Žiarčanka. V Žiarčane sa majitelia tento rok rozhodli aj posilniť možnosti projekcie. ,,V oboch prevádzkach sme na majstrovstvá pripravení, ako každý rok. V Žiarčane teraz pribudla aj nová projekcia – plátno. S ním sú teda v priestoroch podniku celkom tri obrazovky. V Žiarčanke budú dve. Začíname zápasmi od druhého mája a všetkých srdečne pozývame,“ Patrik Ciglan, spolumajiteľ pivární.

V Lune fandia aj chyžné!

Ako nám vysvetlila event manažérka Hotela Luna Paulína Bieleková, v priestoroch hotela budú zápasy bežať na dvoch miestach. Okrem zápasov na obrazovke vo fajčiarskej časti v Lune plánujú premietanie slovenských zápasov v kongresovej sále hotela na základe rezervácie miest.

,,Začíname 1.mája o 16:15 hod. vo fajčiarskej časti. Následne tu premietneme úplne všetky hokejové zápasy MS 2015," hovorí Bieleková.

Ako pokračovala, spomienky na minuloročné majstrovstvá majú v Lune ešte v živej pamäti. Hokejom to totiž žije nielen pred obrazovkami, ale aj v zákulisí hotelových služieb. ,,Kuchári v kuchyni napäto počúvali komentátora opisujúceho stav na ľade. A ak by niekto mal pocit, že chlapi fandia lepšie, mali by ste vidieť naše chyžné v akcii!," smeje sa Bieleková.

Štaitstiky dokazujú, že hokejové majstrovstvá si viac užíva mužská populácia. Pre niektoré ženy sú nasledujúce dni doslova nočnou morou. Dámy, máme pre vás pár tipov, ako prežiť hokej bez ujmy na zdraví :)

Kompletné spravodajstvo, tabuľky a výsledkový servis z MS v hokeji 2015

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM