Barbara Dallosová Správy

Žiarske sídlisko pred veľkou premenou: Smutný pohľad na ponuré dvory, FOTO

Prázdne dvory s preliezačkami, ktoré majú to najlepšie dávno za sebou, majú byť minulosťou. Žiarske sídlisko čaká revitalizácia.

Ilustračný obrázok k článku Žiarske sídlisko pred veľkou premenou: Smutný pohľad na ponuré dvory, FOTO
8
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

O revitalizácii vnútroblokových priestorov na sídlisku Pod vŕšky sa hovorí už niekoľko mesiacov. Dôležité rozhodnutie padlo v januári tohto roka, keď mesto Žiar nad Hronom oznámilo, že na projekt dostalo dotáciu vo výške 475 000 eur z európskych peňazí. Ďalších 25 000 eur doloží radnica z mestskej kasy.

Ako je zrejmé už na prvý pohľad, dvory na Pod Vŕškoch potrebujú zmenu ako soľ. Pod oknami panelákov majú obyvatelia sídliska väčšinou len neudržiavané plochy so zastaralými preliezačkami a hernými prvkami (FOTO sídliskových dvorov v galérii).

Projekt, o ktorom hovorí samospráva, počíta s revitalizáciou troch dvorov. Tie majú po novom ponúknuť deťom priestor na hru, ale možnosti na relax a šport pre dospelých.

Ako informovala Tlačová agentúra Slovenskej republiky, projekt počíta so sanáciou súčasných chodníkov a vybudovaním nových, doplnením a regeneráciou zelene a trávnatých plôch. Vo vnútrobloku by mali pribudnúť v súčasnosti chýbajúci mobiliár, herné prvky pre deti a mládež. Projekt by sa mal realizovať v rokoch 2018 a 2019 a trvať by mal 15 mesiacov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM