Barbara Dallosová Rôzne Správy

Žiarske školy sa plnia, lákať chcú aj deti z dedín: Ktorá má najviac žiakov?

V laviciach žiarskych základiek sedí čoraz viac žiakov. Snahou mesta je prilákať aj deti z okolitých dedín.

Ilustračný obrázok k článku Žiarske školy sa plnia, lákať chcú aj deti z dedín: Ktorá má najviac žiakov?
Zdroj: TASR

Na poslednom rokovaní (28.9.) žiarskeho parlamentu dostali poslanci na stôl aj správu o výchovnovno-vzdelávacej činnosti v školách a školských zariadeniach v pôsobnosti mesta za minulý rok.

Chcú pritiahnuť školákov z dedín

Podľa slov referentky pre usmerňovanie škôl a školských zariadení Adriany Giláňovej v uplynulých rokoch počet žiakov stúpol. Zatiaľ čo minulý školský rok bolo na školách, ktoré patria pod mesto, celkom 1348 detí, tento rok je to ich 1366.

,,V budúcom školskom roku predpokladáme, že by to malo byť 1400 žiakov. Naším cieľom je priťahovať sem deti z obcí, aby si tu plnili školskú dochádzku," skonštatovala Giláňová.

Najviac detí má dvojka

Ako prezrádza správa, najviac žiakov spomedzi základiek v správe mesta mala minulý rok takzvaná dvojka (ZŠ na Ul. M. R. Štefánika), a to celkom 595 detí v 27 triedach. Jednotku (ZŠ na Ul. Dr. Janského) navštevovalo minulý rok 461 detí v 22 triedach. Štvorka, teda ZŠ na Ul. Jilemnického, mala celkom 292 žiakov a 19 tried. Základná umelecká škola (ZUŠ), ktorá sa delí o budovu so spomínanou štvorkou, mala 548 žiakov, z toho najviac, 291, v hudobnom odbore.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM