Barbara Dallosová Šport

Žiarske ulice opäť ožijú behom: Termín 7. ročníka mestského polmaratónu je vonku

Každú jar patrí jeden deň v našom meste podujatiu, kedy sa húfy bežcov presúvajú žiarskymi ulicami. Žiarsky mestský polmaratón bude písať svoj siedmy ročník. Mesto zverejnilo dátum i termíny prihlasovania.

Ilustračný obrázok k článku Žiarske ulice opäť ožijú behom: Termín 7. ročníka mestského polmaratónu je vonku
Zdroj: Jozef Mecele

Ako informovala žiarska radnica a oficiálna stránka podujatia Žiarsky mestský polmaratón, tento rok bude obľúbenej športovej akcii patriť druhá májová sobota (14.5.).

Za pár rokov konania sa stal polmaratón žiarskou športovou tradíciou. Na súpiske bežcov sa objavujú známe tváre z mesta, ale aj účastníci zo zahraničia. Výsledky a foto z minulého ročníka si pozrite TU.

Účastníci zabojujú v disciplínach polmaratón – muži, ženy, štafetový beh a IN-LINE. Bežať budú po viac než 20 kilometrovej trati vinúcej sa ulicami Žiaru.

Maratón sa ako obvykle uskutoční pod organizátorskou taktovkou mesta a Atletického klubu MŠK. Spoluorganizátormi polmaratónu sú Základná škola na Ulici M. R. Štefánika č.17, Základná škola na Jilemnického ul. č. 2, Centrum voľného času, Technické služby, Žiar nad Hronom, spol. s r.o. a Mestské kultúrne centrum.

Ako informuje mesto, termín uzávierky prihlášok je do 11. mája 2016. Pretekári prihlásení do 4. mája 2016 dostanú od organizátora upomienkový predmet. Registrácia je platná až po zaplatení štartovného poplatku. Štartovné obsahuje aj občerstvenie po skončení preteku. Registrovať sa možno prostredníctvom online formulára alebo osobne v deň pretekov (štartovné sa platí na mieste v hotovosti). Neskôr prihlásení pretekári zaplatia štartovné v plnej výške. Časový limit pretekára je 2:20 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM