Barbara Dallosová Správy

Žiarskemu zimáku vraj svitá na lepšie časy: Uvažuje sa aj nad plánom, ktorý ale prekvapí mnohých!

V súčasnosti zimný štadión prístupný verejnosti nie je. Na frak mu v posledných rokoch dávalo aj počasie. Primátor tvrdí, že mesto štadión určite dokončiť chce.

Ilustračný obrázok k článku Žiarskemu zimáku vraj svitá na lepšie časy: Uvažuje sa aj nad plánom, ktorý ale prekvapí mnohých!
Zdroj: Dnes24.sk

Tento rok má mesto v pláne viacero projektov. Niektoré chce do konca roka stihnúť dokončiť, iné aspoň začať. Písali sme TU.

K dlhodobejším plánom mesta patrí aj osudom skúšaný zimný štadión na konci mesta. ,,Ten je pre mňa prioritou. Neustále hľadáme možnosti, ako zimný štadión dokončiť," nechal sa počuť primátor.

Chceli vidieť, čo sa dá za koľko postaviť

Kvôli zimnému štadiónu absolvovali pred časom zastupitelia mesta cestu do Liptovského Mikuláša. Obyvatelia podtatranského mestečka sa totiž tiež tešia z nového zimného športového stánku. ,,S 11 poslancami sme absolvovali návštevu v Liptovskom Mikuláši, kde sme si pozreli tiež zimný štadión, avšak to bola len taká tréningová plocha, nie taký hlavný štadión, ako náš. Ale chceli sme jednoducho vidieť, čo sa za deklarované peniaze dokáže postaviť. Teraz si to dáme na misku váh vo vzťahu k nášmu zimnému štadiónu," hovorí Antal o naberaní inšpirácie v Mikuláši.

Úplne nový štadión

Aj to je možnosť, s ktorou radnica pracuje. Prekážku ale primátor vidí v hľadaní pozemku.

,,Je aj alternatíva postaviť nový štadión. Ja nie som ten, ktorý o tomto rozhoduje sám, ale z môjho pohľadu je dokončiť už existujúci štadión najlepšia alternatíva aj čo sa týka financií, aj v súvislosti s tým, že mesto nemá pozemky, kde by sme dokázali stavať nový štadión. Je na to potrebná plocha 3 500 – 4 000 metrov štvorcových," konštatoval primátor.

Ako ďalej pokračoval, prioritou mesta je, aby štadión slúžil celoročne: ,,Chceme aby ten projekt bol nie na šesť mesiacov, ak to bolo v predchádzajúcom období, ale na 12 mesiacov v roku, tak ako býva väčšina zimných štadiónov."

Protipovodňová ochrana

Počasie sa so zimákom v posledných rokoch nemaznalo. Takpovediac pod vodou zostala hracia plocha počas letných mesiacov hneď niekoľkokrát. Antal zdôraznil, že ak mesto pristúpi k rekonštrukcii starého štadióna, nové protipovodňové opatrenia budú nevyhnutné.

Mesto už má pripravený aj model financovania, najprv sa však pokúsi získať peniaze z fondov. ,,Ak sa nám podarí získať peniaze z fondov, pôjde to cez fondové peniaze, ak nie, máme aj iný model financovania. Ten je ale až druhou možnosťou," dodáva na záver Peter Antal.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM