Barbara Dallosová Basketbal

Žiarski basketbalisti musia prehltnúť horkú slinu: Najhorší výkon sezóny!

Čo je v športe veľmi dôležité, je brať neúspechy športovo. Dobrou školou v cibrení tejto schopnosti bol pre žiarskych mužov uplynulý víkend.

Ilustračný obrázok k článku Žiarski basketbalisti musia prehltnúť horkú slinu: Najhorší výkon sezóny!
Zdroj: Dnes24.sk

Nielen užiť si sladkú chuť úspechu, ale aj vedieť dôstojne niesť punc porazeného. To sú dve strany mince, ktoré dôverne poznajú aj muži zo žiarskeho basketbalového klubu. Uplynulý víkend bol tým druhým prípadom.

Lučenčania dali zabrať

Mimoriadne ťažký zápas u favorita súťaže na našich basketbalistov čakal v sobotu (13.2.). Začiatok ešte neveštil nič zlé a v prvých chvíľach sa zdali byť Lučenčania vyrovnanými súpermi. Po niekoľkých nepremenených stretlách a premrhaných šanciach pod košom ale súper nabral na sile a skóre začalo rásť.

,,Veľmi ťažko sa hodnotí tento zápas. Bol to náš najhorší zápas – výkon počas sezóny. Nedokázali sme sa vyrovnať s agresivitou domácich, strácali sme veľmi veľa lôpt (27 strát). Na záver sme upadli do stavu, kde sme sa už nedokázali zmobilizovať a zápas sme nedohrali so cťou, čo osobne trénera Kučeru veľmi mrzí… Je mi ľúto, zápas sme prehrali zahanbujúco, ale i napriek tomu verím tomuto tímu a chlapci ukážu v ďalších zápasoch svoju hru a bojovné srdce," konštatoval na margo výsledku sobotného stretnutia športový koordinátor klubu Norbert Nagy.

Výsledky

  • MBK Lučenec – MŠK BK Žiar nad Hronom 116:46 (26:11, 30:9, 25:13, 35:13)
  • Body: Rozim Róbert 17b., Vrtík Maroš 9b., Minárik Maroš 9b., Matejčík Martin 4b., Fábry Tomáš 4b., Kádaši Jakub 3b.

Keď sa spamätali, skóre už bolo privysoké

Valentínsku nedeľu strávili žarski basketbalisti opäť na palubovke. Žiaľ, možno i unavení ťažkou porážkou, nadviazali tam, kde v sobotu skončili. Postavili sa proti hráčom z Košíc a prvý polčas sa podobal úrovni boja s Lučenčanmi.

S takmer úplnou absenciou obrany, ani v hre jeden na jedného, naši muži nedokázali rozbenutého súpera, posilneného o hráčov z extraligy, zastaviť. Hoci v druhom polčase Žiarčania opäť pochytili dych a presadili sa pod košom súpera, rozdiel v skóre už bol privysoký a situáciu sa im zvrátiť nepodarilo.

,,Ťažko sa hodnotia oba víkendové zápasy, no napriek tomu sa treba z týchto zápasov poučiť a nabrať sily do ďalších bojov v prvej osmičke. Domáce zápasy treba odohrať so srdcom a predviesť náš bojovný výkon pred domácimi divákmi," nezúfa Norbert Nagy a dodáva, že najbližšie domáce zápasy Žiarčanov čakajú 12.- 13. marca v žiarskej športovej hale.

Výsledky

  • Slávia TU Košice – MŠK BK Žiar nad Hronom 101:51 (34:11, 22:9, 25:15, 20:16)
  • Body: Vrtík Maroš 11b., Fábry Tomáš 10b., Minárik Maroš 7b., Košťál Matej 6b., Kádaši Jakub 5b., Kaňa Peter 4b., Tkáč Lukáš 3b., Rozim Róbert 3b., Kašša Vladimír 2b.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Iskrivá atmosféra a napínavé momenty: Takto hrali žiarski basketbalisti

O tomto Žiarčania vraj ani nesnívali: Všimol si ich chlapík z berlínskeho klubu, potom to celé začalo FOTO

Historický úspech žiarskych športovkýň na Cypre: Dominika, Nina, klubúk dole! :) FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM