Martin Károly Basketbal

Žiarski basketbalisti na sústredení: Pozrite, ako si to užili

Starší minižiaci a mladší žiaci basketbalového klubu MŠK Žiar nad Hronom sa na tohtoročnú sezónu pripravovali v Revišťskom Podzámčí.

Ilustračný obrázok k článku Žiarski basketbalisti na sústredení: Pozrite, ako si to užili
Zdroj: Dnes24.sk

Starší minižiaci a mladší žiaci basketbalového klubu MŠK Žiar nad Hronom pod vedením trénerov Juraja Horvátha, Jozefa Janoviča a Júliusa Kuceja začali letnú prípravu na sezónu 2013/14.

Dôležitá príprava

V dňoch 15. až 20. augusta sa zúčastnili kondičného sústredenia v Revišťskom Podzámčí. Príprava bola zameraná na rozvoj vytrvalosti, dynamickú výbušnosť dolných končatín, koordináciu a obratnosť, posilnenie stredu tela a tiež silu horných končatín.

Denný program sa začínal ľahkým výbehom popri rieke Hron alebo okolo miestneho rybníka. Po nej chlapci absolvovali raňajky a dopoludňajšiu fázu záťaže, kde sa striedali rôznorodé cvičenia s dôrazom na celkový rozvoj rýchlosti, skočnosti a agility.

Nechýbala zumba

Do prípravy na spestrenie sme zaradili aj rôzne variácie amerického futbalu, čo sa chlapcom hneď zapáčilo a tiež fitness (zumbu), ktorú nám predcvičila kvalifikovaná cvičiteľka Kucejová. Popoludní sme využívali basketbalové ihrisko, ktoré sa nachádza priamo v areáli Drevenice, kde sme boli ubytovaní. Tu sme sa zamerali na rozvoj a zdokonaľovanie herných činností jednotlivca, hlavne driblingu, prihrávok a streľbe,“ opisuje priebeh sústredenia tréner Juraj Horváth.

Každú tréningovú jednotku sme končili kvalitným strečingom pod dohľadom trénerov. Regenerácia formou protiprúdového plávania a jacuzzi bola povinná dvakrát za deň a to hneď po hlavných tréningoch pre všetkých chlapcov.

Vyvážená strava- výborné výkony

Stravu a ubytovanie mali zabezpečené v krásnom prostredí areálu Drevenice v Revišťskom Podzámčí. „Stravu sme vopred konzultovali, aby spĺňala kritériá potrebné pri trojfázovom tréningu,“ konkretizuje Horváth.

Šesť krát denne pestrá a kvalitná strava, plus neobmedzený pitný režim prispeli ku skvelým výkonom, ktorými sa chlapci prezentovali počas celého sústredenia. Voľný čas chlapci trávili na veľkej trampolíne, rôznymi hrami ako pingpongom, bedmintonom alebo pozeraním filmov so športovou tematikou na veľkom plátne. Za snahu v tréningoch boli odmenení aj návštevou vodného sveta vo Vyhniach, kde sa do sýta vyšantili na toboganoch.

Pečené prasa na záver

V sobotu za asistencie rodičov, ktorí prišli pozrieť chlapcov si všetci z blízka prezreli zrúcaninu hradu Revište. Nechýbalo ani prekvapenie od majiteľov Drevenice, ktorí pre nás všetkých na večer pripravili pečené prasiatko s oblohou.

Na koniec môžem len konštatovať, že to bolo jedno z najlepších sústredení, ktorých som sa či už ako hráč alebo tréner zúčastnil. Veľká vďaka patrí rodine Gregušových, ktorá nám vytvorila fantastické podmienky a samozrejme tiež rodičom, ktorí financovali svojim chlapcom sústredenie v plnej výške,“ hodnotí na záver tréner Horváth.

Sústredenie basketbalistov
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM