Martin Károly Basketbal

Žiarski juniori postúpili do Slovesnkej ligy

Žiarski basketbaloví juniori si výhrou v Prievidzi zabezpečili postup do Slovenskej ligy. Aj bez troch chýbajúcich hráčov zo základnej zostavy, zverenci BK MŠK dosiahli dôležité víťazstvo.

BC Prievidza – Žiar 67:76 (17:19, 43:33, 54:56) Body: Vrtík 19, Šoltéz 18, Štefanec14, Kysela 13

Naši juniori si výhrou v Prievidzi zabezpečili postup do Slovenskej ligy. Aj bez troch chýbajúcich hráčov zo základnej zostavy, naši chlapci dosiahli dôležité víťazstvo. Po vyrovnanej prvej štvrtine, v druhej naša obrana nebola na vysokej úrovni čo súper využil a do polčasu vyhrával 43:33. V druhom polčase sa naša obrana zlepšila a dovolili sme súperovi nastrieľať iba 24 bodov. Presným ukončovaním a rýchlymi protiútokmi sme otočili skóre v náš prospech a na konci zaslúžene vyhrali.

MBK Handlová – Žiar 95:75 (26:22, 48:52, 67:64) Body: Vrtík 33, Šoltéz 12, Kysela 9

V štvrtkovej predohrávke jedenásteho kola juniorskej ligy naši chlapci oslabení bez viacero opôr družstva prehrali zápas, kde na rozdiel od nás súperovi išlo o všetko. Tri štvrtiny zápasu sme hrali vyrovnanú partiu a striedali sa vo vedení. Obrat nastal v poslednej štvrtine, keď súper postavil zónovú obranu a strelecky sme sa už proti tomu nedokázali presadiť. I popri prehre našich juniorov treba pochváliť, že si tri kolá pred ukončením základnej časti zabezpečili postup do Slovenskej ligy v ktorej tiež budú mať tie najvyššie ciele.

** Jovica Kovinčić** Archívne foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM