Barbara Dallosová Šport

Žiarski karatisti a ich návrat z turnaja vo veľkom štýle: Vybojovali 11 medailí, prekvapením bol Šimon Sečkár (9)!

Naši karatisti zbierajú medaily ako huby po daždi. Tentoraz sa na hubačku vybrali do Banskej Bystrice na 29. ročník Pohára SNP v karate. Súperom to natrel aj Šimon Sečkár, a to ani nemal vek na svoju kategóriu, čítajte!

Ilustračný obrázok k článku Žiarski karatisti a ich návrat z turnaja vo veľkom štýle: Vybojovali 11 medailí, prekvapením bol  Šimon Sečkár (9)!
Zdroj: Dnes24.sk

Oproti minulým ročníkom na tohtoročnom pohári mohli štartovať aj mladšie vekové kategórie od 10 rokov. Karate klub MŠK Žiar nad Hronom bol jedným z 31 zúčastnených klubov. A ako obvykle, neobišiel naprázdno.

Šimon tromfol aj starších chalanov

Hneď v úvodnej kategórii súborné cvičenia kata 10–11 ročných chlapcov nastúpil po ostaršení len 9-ročný Šimon Sečkár. Starších súperov sa nezľakol a jedinú prehru okúsil len v semifinále s poľským pretekárom. Z turnaja si tak odniesol bronz.

V disciplíne športový zápas kumite sa Žiarčanom opäť darilo. V kategórii 10–11 ročné dievčatá nad 35 kg si bronz vybojovala Veronika Viglašská. Ďalší bronz len o vlások ušiel Viktórii Snopkovej.

Zlato, striebro, bronz…

Staršie kategórie vybojovali pre žiarsky klub z medaily z každého kovu. V kategóriách 12–13 ročných sa najviac darilo Natálii Rajčanovej, ktorá nenašla premožiteľku vo svojej váhe do 50kg. Do finále sa peknými zápasmi prebojoval aj Aris Nikolas Čela v kategórii do 45 kg, no tentoraz to bolo striebro. V tej istej kategórii si bronz vybojoval Zdenko Vanka. Túto vekovú kategórii uzavrel bronzom Marko Kováč v kategórii nad 45 kg.

Kadeti a juniori

V kadetských kategóriách, 14–15 ročných, nastúpili naši najskúsenejší pretekári. V kategórii kadeti nad 50 kg premožiteľa nenašiel Milan Laurov. V tej istej kategórii si bronz vybojoval Michal Výrostko. V kadetkách do 50 kg sa do finále prebojovala Dominika Veisová, ktorá nakoniec skončila so striebrom.

Poslednou vekovou kategóriou pre žiarčanov bola juniorská kategória, teda 16–17 rokov. Tu po ostaršení opäť nastúpil Milan Laurov. Znovu sa mu podarilo prebojovať do finále, no tu už na svojho súpera nestačil. Zbierku kovov uzavrela Martina Tatárová v kategórii juniorky nad 53 kg bronzom. Celková bilancia 2 zlaté, 3 strieborné a 6 bronzoých medailí náš klub vyniesla na pekné 4. miesto.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM