Barbara Dallosová Šport

Žiarski karatisti mieria na prestížnu európsku súťaž: MENÁ tých, ktorí si vybojovali postup

Žiarsky klub do série úspechov pridáva ďalšiu čiarku. Naši karatisti sa nominovali na Majstrovstvá Európskej Shito Ryu karate federácie. Aha, kto všetko si zo Šurian odniesol vstupenku na vyššiu súťaž.

Ilustračný obrázok k článku Žiarski karatisti mieria na prestížnu európsku súťaž: MENÁ tých, ktorí si vybojovali postup
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom

Šurany stali dejiskom 12. ročníka Majstrovstviev Slovenskej Shito Ryu karate asociácie (21.5.). Nechýbala ani žiarska delegácia. Za účasti 225 pretekárov z 29 klubov z celého Slovenska sa našim podarilo vybojovať pekné výsledky a tiež vstupenky na vyššiu súťaž.

Okrem medailí a pohárov sa totiž bojovalo aj o možnosť reprezentovať Slovensko na Majstrovstvách Európskej Shito Ryu karate federácie, ktorú v súčasnosti tvorí 8 štátov, pričom každý štát má právo nominovať do kategórie 5 svojich pretekárov.

V disciplíne súborné cvičenia kata sa predstavil ostrieľaný karatista Šimon Sečkár, ktorý si vybojoval druhé miesto.

V disciplíne športový zápas kumite mali Žiarčania niekoľko zástupcov. Karin Hanáková, Patrícia Vanková a Veronika Viglašská sa postarali o najlepšie výsledky a zároveň sa stali vo svojich kategóriách majstrami asociácie. Veronika pritom turnaj vyhrala už tretí rok po sebe.

Druhé miesta v kumite vybojovali Natália Rajčanová, Šimon Sečkár, Zdenko Vanka a Michal Výrostko. Zbierku medailí uzavreli tretími miestami Bibiána Černáková, Adam Dolnický, Ivana Gahírová, Timea Kučerová a Dominika Veisová.

Všetci medailisti si zároveň vybojovali postup na Majstrovstvá Európskej Shito Ryu karate federácie, ktoré sa budú konať 18. júna v Nových Zámkoch. Budeme im držať palce, aby sa im darilo aj v zahraničnej konkurencii.

Viac fotiek z Majstrovstviev Slovenskej Shito Ryu karate asociácie nájdete v našej fotogalérii.

Žiarsky klub s ďalším úspechom: Tentoraz ho priniesli zo Šurian
13
Galéria
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM