Martin Károly Iné športy

Žiarski karatisti udržali prím: V medzinárodnom turnaji takto porazili favoritov!

Vo Zvolene bojovalo o cenné trofeje viac ako 400 pretekárov zo Slovenska, Čiech, Rumunska a Srbska. Naši karatisti sa nezľakli a podali maximálny výkon. Celková bilancia: 6 zlatých, 3 strieborné a 5 bronzových medailí.

Ilustračný obrázok k článku Žiarski karatisti udržali prím: V medzinárodnom turnaji takto porazili favoritov!
Zdroj: Dnes24.sk

Pohár Stredoslovenského zväzu karate pokračoval svojim 2. kolom 9. februára 2014 vo Zvolene pod názvom Zvolen Cup 2014. Turnaj už roky prináša vysokú účasť pretekárov aj zo zahraničia a jeho kvalita každoročne rastie.

Ťažká pozícia: Obhajoba prvenstva

Karatisti z MŠK Žiar nad Hronom boli po 1. kole v bodovaní klubov so 7 bodovým náskokom pred Rapid Bratislava na 1. mieste a preto na turnaj nastupovali s ťažkou úlohou udržať si túto pozíciu. Pre seniorské kategórie bol turnaj zároveň nominačným na Majstrovstvá republiky.

Turnaj bol otvorený aj pre kluby nepatriace do Stredoslovenského zväzu karate a tak do neskorých večerných hodín o cenné trofeje bojovalo viac ako 400 pretekárov zo Slovenska, Čiech, Rumunska a Srbska. Naši karatisti z MŠK sa opäť zahraničnej ani domácej konkurencie nezľakli a opäť podali maximálny výkon.

V kata úspešne

Hneď úvodné kategórie súborných cvičení kata, kde sme mali našich najmenších pretekárov, dopadli veľmi dobre. V kategórii 5–7 ročných dievčat sa všetky naše tri pretekárky prebojovali na stupne víťazov – Alexandra Biela si vybojovala zlato, Natália Volfová striebro a Ivana Gahírová bronz.

Katistom sa darilo aj vo vyšších vekových kategóriách – Ester Šišková si vybojovala bronz a Patrícia Vanková skončila na štvrtom mieste. V chlapčenskej kategórii dominoval Šimon Sečkár, ktorý nedal súperom najmenšiu šancu a kategóriu vyhral.

Kumite ešte lepšie

V disciplíne športový zápas kumite sa nám tiež darilo. V kategórii 5–7 ročných dievčat do 30 kg si bronz vybojovala Natália Volfová. V kategórii nad 30 kg si striebro odniesla Ivana Gahírová.

V 8–9 ročných chlapcoch sa podarilo zabodovať Šimonovi Sečkárovi, ktorý si v kategórii do 30 kg vybojoval bronz. V kategórii10–11 ročných chlapcov do 40 kg si taktiež bronz vybojoval Aris Nikolas Čela.

Vo vyšších vekových kategóriách už nastúpili naši najskúsenejší pretekári, čo sa odrazilo aj vo výsledkoch. V kategórii 12–13 ročných chlapcov do 40 kg našiel Zdenko Vanka premožiteľa až vo finále a skončil tak strieborný.

V dievčenskej kategórii 12–13 ročných do 50kg sme sa konečne dočkali zlata, keď Nina Jelžová nenašla premožiteľku a kategóriu vyhrala.

Podobne to dopadlo aj v kategórii 14–15 ročných dievčat do 54kg, kde zas dominovala Dominika Veisová. Ani naši najstarší chlapci sa nedali zahanbiť, keď Milan Laurov v kategórii 14–15 ročných chlapcov do 63 kg porazil všetkých svojich súperov a podobná situácia sa odohrala aj v seniorskej kategórii do 60 kg, kde si Rastislav Štyriak vybojoval zlato a s ním aj titul Majster Stredoslovenského zväzu karate.

Obhájili prvenstvo!

Celková bilancia 6 zlatých, 3 strieborné a 5 bronzových medailí znamenala pre náš klub 29 bodov. Len o 2 body sme zaostali za víťazným Rapidom Bratislava. V celkovom hodnotení sme si však udržali s 5 bodovým náskokom vedúcu pozíciu. Pred záverečným 3. kolom máme dobrú štartovaciu pozíciu a otvára sa nám možnosť prvý raz v histórii vyhrať súťaž klubov v tomto pohári.

Žiarski karatisti udržali víťazstvo: V medzinárodnom turnaji takto porazili favo
40
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM