Barbara Dallosová Správy

Žiarski mestskí v týchto dňoch dvíhajú varovný prst: Radšej bacha, kde parkujete

Žiarska Mestská polícia (MsP) v tomto období v uliciach mesta sprísnila kontroly zamerané na parkovanie. Čítajte o čo ide a pre istotu pozrite z okna, ako ste svojho tátoša nechali odstaveného vy.

Ilustračný obrázok k článku Žiarski mestskí v týchto dňoch dvíhajú varovný prst: Radšej bacha, kde parkujete
Foto: Barbara Dallosová

Oteplenie, ktoré do nášho mesta dorazilo v uplynulých týždňoch, spôsobilo zmäknutie niektorých trávnatých nespevnených plôch. Práve cez tie ale neraz pri parkovaní prechádzajú autá, alebo na ne časti zaparkovaných vozidiel vyčnievajú.

Posvietia si na parkovacie zlozvyky

Kombináciou rozmočených trávnikov a nešťastného parkovania potom zostávajú špinavé nielen vozidlá, ale i chodníky a cesty. V neposlednom rade za sebou takéto parkovacie zlozvyky nechávajú zničený porast a ryhy. Za takéto parkovanie teraz veľmi ľahko môžete prísť k pokute. Mestská polícia totiž avizovala prísnejšie kontroly.

,,Spravili sme si monitoring mesta, všetky rizikové časti sme si prešli a zostavili sme si zoznam s fotodokumentáciou skutkového stavu a z toho budeme vychádzať a kontrolovať tam, kde sú tie problémy najmarkantnejšie," uviedol pre portál Žiar 24 náčelník MsP v Žiari nad Hronom Róbert Šiška.

Ako vysvetlil Šiška, každý, kto nejakým spôsobom znečistí komunikáciu, je povinný ju na vlastné náklady aj vyčistiť.

Zapojiť chcú bytové spoločenstvá

Ako zdôraznil náčelník žiarskych policajtov, dať niekomu pokutu je jedna vec, pristúpiť k riešeniu problému globálne zase druhá. Snahou mestskej polície podľa jeho slov nemá byť len pokutovať, ale vytvoriť priestor na odstránenie týchto problémov.

,,Môžeme dať niekomu pokutu, lenže na druhý deň tam zastane jeho sused, alebo niekto iný. Kontroly sú len jedna fáza. Tento problém potrebujeme riešiť celkovo. V druhej fáze chceme komunikovať s predsedami bytových spoločenstiev, aby sme vytvárali nejaký argumentačný tlak a aby prišli s nejakými inými riešeniami dobudovania legálnych parkovacích plôch," vysvetlil Šiška.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM