Správy Samospráva

Žiarski poslanci sedeli nad rozpočtom: Peniaze na novinku do parku aj ihrisko pre inline hokej

To je len zlomok z vecí, na ktoré majú potiecť peniaze z mestskej kasy. Žiarski poslanci schválili prvú zmenu rozpočtu v tomto roku.

Ilustračný obrázok k článku Žiarski poslanci sedeli nad rozpočtom: Peniaze na novinku do parku aj ihrisko pre inline hokej
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Finančné prostriedky na kúpu nového služobného vozidla pre mestskú políciu, orientačné tabule do Parku Štefana Moysesa i novú elektrickú prípojku na cintoríne schválili vo štvrtok žiarski mestskí poslanci v I. zmene rozpočtu mesta na rok 2018.

Poslanci odsúhlasili aj prostriedky vo výške 5 000 eur na doplnenie stolov pre novú mestskú tržnicu, navýšenie výdavkov v rámci pripravovaného projektu Smart City, a to na parkovacie miesta vo výške 5 500 eur a odpadové hospodárstvo v sume 3 000 eur, či vybudovanie ihriska pre inline hokej v sume 30 000 eur.

Na kúpu nového automobilu vyčlenili poslanci 20 000 eur. Ako priblížil primátor Peter Antal, aký automobil mesto zakúpi, zatiaľ nie je jasné. Finančné prostriedky vo výške 5 000 eur poputujú zase na nákup nových orientačných tabúľ, ktoré osadia v Parku Štefana Moysesa.

Samospráva počíta aj s výdavkami vo výške 20 000 eur na novú elektrickú prípojku na mestskom cintoríne. ,,Žiaľ, odišlo tam osvetlenie a pri skúmaní, akým spôsobom je to možné opraviť, bolo zistené, že sú tam staré rozvody," podotkol s tým, že sa tam v areáli musí urobiť nový prívod.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM