Barbara Dallosová Správy

Žiarski rodičia musia riešiť problém: Štrajk zatvoril väčšinu škôlok v meste!

Po základkách a stredných školách i materské školy. Žiarski rodičia musia riešiť problém, kam dať svoje ratolesti. Brány zavrela väčšina pracovísk materskej školy v meste.

Ilustračný obrázok k článku Žiarski rodičia musia riešiť problém: Štrajk zatvoril väčšinu škôlok v meste!
Zdroj: TASR

Do učiteľského štrajku sa v priebehu minulého týždňa zapojilo niekoľko základných a stredných škôl v Žiari nad Hronom. Najnovšie sa pridali i materské školy. Päť zo siedmich pracovísk materskej školy v Žiari nad Hronom dnes totiž ostalo pre štrajk pedagogických zamestnancov zatvorených.

,,Situácia je taká, že v týchto piatich pracoviskách v súčasnosti nevieme zabezpečiť prevádzku, takže sú zatvorené," podotkla riaditeľa materskej školy Martina Šimková. Podobne to bude aj v utorok 2. februára.

O štrajku informuje škola aj na svojej internetovej stránke. ,,Chápeme, že sme vám svojím rozhodnutím skomplikovali situáciu, ale zároveň veríme, že snahu o vytvorenie lepších podmienok pre výchovu a vzdelávanie našich detí pochopíte a morálne nás podporíte," vyzývajú štrajkujúci učitelia rodičov.

Časť učiteľov na Slovensku vstúpila v pondelok 25. januára do ostrého, časovo neobmedzeného štrajku. Dôvodom jeho vyhlásenia je podľa Iniciatívy slovenských učiteľov dlhodobé ignorovanie požiadaviek učiteľskej obce, odborových a profesijných organizácií v školstve na zabezpečenie primeraného financovania školstva. Podľa informácií zo stránky ISU, ktoré boli aktualizované dnes o 13:43 hod., je do štrajku zapojených 9203 učiteľov zo 692 škôl. Na Slovensku je podľa údajov ministerstva školstva 2 935 materských, 2 113 základných a 868 stredných škôl. Učiteľov je približne 89 000.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM