Barbara Dallosová Šport

Žiarski tréneri, ako ich nepoznáte: Ocitli sa v koži svojich zverencov!

Tréneri sú tí, ktorí vedú športovcov k čo najlepším výkonom. Tentoraz ich však tréneri Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom museli podávať sami. Ako dopadli na Majstrovstvách republiky seniorov?

Ilustračný obrázok k článku Žiarski tréneri, ako ich nepoznáte: Ocitli sa v koži svojich zverencov!
Zdroj: TASR

Hlavnou úlohou trénerov je venovať sa svojim pretekárom, preto im na vlastné zdokonaľovanie ostáva omnoho menej času. Aj napriek tomu sa postavili súperom vo svojich kategóriách a na nejaký čas si vyskúšali rolu svojich zverencov – bojovať o víťazstvo.

21. februára 2015 sa stala Žilina dejiskom Majstrovstiev republiky seniorov v karate. V konkurencii 116 pretekárov z 33 klubov z celého Slovenska sa malá výprava Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom opäť dokázala zviditeľniť.

V súborných cvičeniach kata veteránov nad 35 rokov nastúpil tréner Miloš Viglašský, bronzový medailista z minulého roku. Napriek peknému výkonu sa mu tentoraz k medailovému umiestneniu nepodarilo prepracovať.

V športovom zápase kumite sme mali dvoch zástupcov. Rastislav Štyriak nastúpil v kategórii seniorov do 60 kg. Tu sa prebojoval do finále, kde na neho čakal obhajca titulu z minulého roku. Rasťo sa prvý ujal vedenia, no jeho skúsený súper výsledok dotiahol a zápas skončil remízou. Z rozhodnutia na vlajky sa nakoniec viac tešil náš aktívnejší súper. Rasťo sa stal vicemajstrom Slovenska.

V kategórii veteránov nad 45 rokov inšpiratívny výkon podal tréner Ivan Tatár, ktorý sa prebojoval až do semifinále. Tu už na súpera nestačil a tak si z turnaja odniesol bronz.

Čítajte tiež:

Mesto dalo zadosť žiarskym športovcom aj ohnivým programom: Pozrite KOMPLETNÝ ZOZNAM najlepších!

Viete, čo je karate agility? Títo žiarski drobci si to vyskúšali na vlastnej koži!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM