Martin Károly Kultúra

Žiarski veriaci slávili

Minulý týždeň, 18. septembra, oslavovali žiarski veriaci hneď dva sviatky. Boli to jednak hod, pretože nový kostol je zasvätený Sedembolestnej Panne Márii a na druhej strane si pripomenuli 10. výročie posvätenia kostola.

Slávnostnú sv. omšu v nedeľu celebroval rodák zo Žiaru dp. Stanislav Buchta, OPream.

Tým, že sme slávili hody a aj výročie posviacky kostola, tak sme sa začali pripravovať už skôr, štvrtok a piatok,teda 15. a 16. 9. sv. omše v kostole slúžil páter benediktín František Štrba, ktorý mal po sv. omšiach aj také duchovné stretnutie s veriacimi, teda sme sa aj duchovne pripravovali,“ približuje Miroslav Svrček, farský administrátor farnosti Sedembolestnej Panny Márie.

Veriaci sa na sviatky začali pripravovať už skôr. „Štvrtok a piatok,teda 15. a 16. 9. sv. omše v kostole slúžil páter benediktín František Štrba, ktorý mal po sv. omšiach aj také duchovné stretnutie s veriacimi, teda sme sa aj duchovne pripravovali.V so­botu, už po štvrtýkrát, sme mali Farský deň, kde boli pripravené hry pre deti (trampolíny, lukostrelba, tvorivé dielne a mnoho iného), poobede bol futbalový zápas slobodní vz. ženatí, kde vyhrali slobodní 5:1.Potom bola sv. omša a po nej bol pripravený guláš a ľudová zábava,“ dodáva na záver Miroslav Svrček.

/mak/ Foto: Peter Kováč http://peter-kovac.com/

[color=#ff0000]­Súvisiaci článok

[link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.111792_No­vy-ziarsky-kostol-bude-mat-10-rokov.139]Nový žiarsky kostol bude mať 10 rokov[/link]

Novy kostol ZH
50
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM