Barbara Dallosová Správy

Žiarski vodiči, neprehliadnite: V meste pribudne nová jednosmerka, vieme kde

Časť ulice, po ktorej sú Žiarčania za volantom zvyknutí prechádzať v oboch smeroch, má byť minulosťou. Cesta je vraj priúzka a obojsmerná premávka spôsobuje problémy...

Ilustračný obrázok k článku Žiarski vodiči, neprehliadnite: V meste pribudne nová jednosmerka, vieme kde
Zdroj: Dnes24.sk

Časť Ulice Hutníkov má byť po novom jednosmerná. Úzka cesta, na ktorej často parkujú autá, totiž spôsobovala problémy. Táto dopravná situácia poškodzovala nielen chodníky a obrubníky, ale aj samotné vozidlá.

V najbližších dňoch

Ako potvrdil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, mesto podalo žiadosť na Okresný dopravný inšpektorát v Žiari nad Hronom, ktorý úpravu dopravy povolil.

,,Zmena sa realizuje sa z toho dôvodu, že je tam autá stoja a komunikácia nie je dostatočne široká. Značenie hovoriace o tom, že ide o ulicu s jednosmernou premávkou už na mieste osadili, zatiaľ je však zakryté a cesta je stále obojsmerná," uviedol Baláž s tým, že k zjednosmerneniu cesty dôjde v najbližších dňoch.

Ďalšia zmena

Ako informovala žiarska radnica na svojich oficiálnych webových stránkach, po zjednosmernení Ulice Hutníkov môžu nasledovať i ďalšie časti mesta.

,,Mesto uvažuje v tomto roku podobným spôsobom riešiť aj nepriaznivú situáciu na Ul. Dukelských hrdinov v úseku od križovatky s Ul. A. Kmeťa k Ul. Hutníkov, kde určité obdobie platil zákaz zastavenia. Týmto opatrením by sa dosiahlo zosúladenie parkovania motorových vozidiel po okraji vozovky s platným právnym stavom," píše sa na stránke žiarskej samosprávy.

Môže vás zaujímať:

Šášovská križovatka opäť na pranieri: Policajti o výjazde na R1, ktorý mnohým vodičom dvíha žlč

Nehoda žiarskych policajtov, ktorá strhla pozornosť, bude mať dohru: Vieme, čo hrozí vodičovi služobného auta!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM