Barbara Dallosová Kultúra

Žiarsko-fínsky hudobný počin OBRAZOM: Takto vyzerala spolupráca Iva Víťazku a Jusku Salminena

Stretnúť sa na jednom pódiu so svojím hudobným vzorom je zrejme snom nejedného muzikanta. Žiarčan Ivo Vítazka si ho môže odškrtnúť ako splnený. Takto mu to s Juskom Salminenom hralo...

Ilustračný obrázok k článku Žiarsko-fínsky hudobný počin OBRAZOM: Takto vyzerala spolupráca Iva Víťazku a Jusku Salminena
Zdroj: Dnes24.sk

Severské zoskupenie HIM je pre 28-ročného muzikanta zo Žiaru srdcovkou. S jedným z jeho bývalých členov sa skontaktoval cez sociálnu sieť a hudobná spolupráca bola na svete. Počas Fínskej noci sa Ivo Víťazka a Juska Salminen stretli na jednom pódiu v pezinskom Smokies Pube.

Dvaja umelci si vraj okamžite porozumeli. Zatiaľ čo Ivo mal pod taktovkou spev a hru na gitaru, fínsky hudobník ho dopĺňal hrou na klávesy. Podľa Ivových slov bol zadosťučinením silný potlesk publika, hlučné a nástojčivé žiadanie prídavku a tiež úplné minutie všetkých podpiskariet.

,,Zažil som neuveriteľnú vec. Človek, ktorého máte na plagáte ako dieťa na stene zrazu s vami hrá vaše skladby a rozumiete si akoby ste spolu hrali x-krát predtým. Je to moja nová štartovacia čiara, od ktorej sa rozbehnem," hovorí Ivo o svojich pocitoch po akcii a dodáva, že ďalšiu slovensko-fínsku spoluprácu rozhodne nevylučuje.

Čítajte celý rozhovor s Ivom Víťazkom.

Foto: súkromný archív I.Víťazku

Publikum si pýtalo prídavok, podpiskarty sa minuli do poslednej
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM