Barbara Dallosová Rôzne

Žiarsky chlpáč 2015 s naozaj neobyčajnou disciplínou: Trúfli by ste si na toto so svojim miláčikom?

Súťažná výstava psíkov, na ktorej sa môžu na stupienok víťazov postaviť aj štvornohí chlpáči bez papierov, bude v Žiari písať svoj štvrtý ročník. Ten prinesie aj novú kategóriu, ktorá sa týka nielen hafanov, ale aj ich majiteľov. Možno vám napadnú nejakí adepti... :)

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky chlpáč 2015 s naozaj neobyčajnou disciplínou: Trúfli by ste si na toto so svojim miláčikom?
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Možno odídete s novým členom rodiny

Žiarske MsKC a OZ Strážni anjeli pre vás pripravili ďalší ročník obľúbenej akcie – súťažnej výstavy psíkov s názvom Žiarsky chlpáč 2015. To sa bude konať v sobotu 20.júna, ako obvykle, v Parku Štefana Moysesa v Žiari nad Hronom. Podujatie je obľúbeným i preto, že porotu nezaujímajú papiere o pôvode totožnosti vášho miláčika. Môžu sa ho teda zúčastniť i bývalí ,,útulkáči" a tiež, súčasní ,,útulkáči" si tu môžu nájsť nových majiteľov.

,,Vždy máme v útulku približne 30 psíkov v adopcii, na chlpáčovi bude 10 z nich. Ak niekomu niektorý padne do oka, budeme len radi, že získa nový domov," hovorí Martina Polachová z OZ Strážni anjeli. Ak sa však nechystáte rozširovať rodinu o ďalšieho maznáčika, psíkom z útullku môžete pomôcť inak. Podľa Polachovej sa v útulku vždy zídu deky, misky, staré obliečky, obojky, hračky či pelechy, keď aj po inom psíkovi.

Nová disciplína je experiment

Súťažiť sa bude v tých istých kategóriách ako po minulé roky – Najkrajší predstaviteľ rasy, (kategória malé, stredné a veľké), Naj junior, Naj senior, Najkrajšia dvojica psíkov, Extrém (najušatejší, najväčší, najmenší, najtučnejší…) a.t.ď. O titul absolútneho víťaza potom medzi sebou zabojujú výherci v jednotlivých disciplínach.

Osviežením ale bude nová kategória, na ktorú bude musieť mať guráž nielen chlpáč, ale i jeho pán. Kategória naj podoba psa so svojím majiteľom preverí starú povedačku, že pán a psík sa na seba začínajú časom ponášať. Ako v ostatných kategóriách i v tejto bude rozhodnutie v rukách poroty. ,,Na novú kategóriu sa veľmi tešíme, len teda uvidíme, či si vôbec niekto trúfne sa prihlásiť," hovorí so smiechom Polachová.

Čiko tento rok nezatancuje

V rámci akcie vás čakajú tiež sprievodné podujatia, atrakcie pre deti, či stánky s občerstvením. Chýbať nebude ani Dog dancing v podaní malých čiváv. Hviezdou tejto šou býval v uplynulých ročníkoch bývalý útulkáč Čiko, malý čivaví tanečník je však podľa Martiny Polachovej túto sobotu zaneprázdnený. ,,Čiko bol hviezdou Dog dancingu. Ide o vystúpenie kde psík tancuje na hudbu pod vedením človeka, alebo dvoch ľudí, ktorí mu robia parťákov. Tento rok už má Čiko žiaľ v tomto termíne nejakú akciu," dodáva v mene organizátorov Polachová.

Foto: Žiarsky chlpáč 2013

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM